BOLESTAN SNIMAK SA REVIJE BALENSIJAGE PROŠIRIO SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Maneken pokazao sadržaj nikad MORBIDNIJE torbe, potrudite se da vam ne bude muka! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

01.12.2022

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampanja je potresla javnost, ali tu nije kraj!

BOLESTAN SNIMAK SA REVIJE BALENSIJAGE PROŠIRIO SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Maneken pokazao sadržaj nikad MORBIDNIJE torbe, potrudite se da vam ne bude muka! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bajensijaga

Kampanja Balensijage u kojoj devojčice drže plišane medvediće koje imaju kožne detalje na sebi, prilično je uznemirila javnost. Modna kuća je na udaru kritika kako roditelja tako i celog sveta. To je otišlo toliko daleko da je u jednom momentu firma podigla tužbu vrednu 25 miliona dolara zbog reklamne kampanje, tužba je usmerena protiv proizvođača koji su je osmislili za promociju prolećne kolekcije.

Korisnici društvenih mreža prikupili su fotografije i video materijal koji pokazuje da ova modna kuća ima potpuno "drugačiji" način rada, zbog kog su se mnogi uznemirili. Devojčice koje drže medvediće sa sado - mazo detaljima, nisu prvi "ispad" popularne modne kuće.

 

 

Sporni snimak koji kruži društvenim mrežama nastao je pred jednu od revija brenda Balensijaga, a prikazuje rekvizite koje jedan od manekenka nosi u torbi. U pitanju su plišana igračka, cucla, pelene i nešto što izgleda kao krvavi peškir, a sve izgleda prilično jezivo s obzirom da on u naručju nosi lutku devojčice.

 

 

- Ne dajte da vas Balensijaga prevari! - pisalo je na početku videa.

Sporan snimak objavila je Lendon Starbak, aktivistkinja za žaštitu dečijih prava, koja je ovaj potez oštro kritikovala:

- Ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje zašto je lažna beba u torbi na modnoj reviji za odrasle. Jedino objašnjenje je zašto se deca pretvaraju u umetnički izraz jeste što nemaju poštovanja prema deci. Zlostavljanje i eksploatacija dece nisu umetnost ili moda. To je demonsko i predstavlja zlo. Ništa od ovoga nije novo. Već dugo smo svedoci toga u Holivudu, zabavnoj i modnoj industriji. Jednostavno nismo obraćali dovoljno pažnje, a oni koji su govorili o tome bili su ignorisani ili prozvani teoretičarima zavere - napisala je ona na svom nalogu.

Da podsetimo, nedavno se oglasila i poznata starleta Kim Kardašijan i između ostalog podržala izvinjenje Balensijage.

- Cenim Balensijagino uklanjanje kampanja i izvinjenje. Razgovarajući sa njima, verujem da shvataju ozbiljnost problema i da će preduzeti potrebne mere da se ovo više nikada ne ponovi - napisala je ona nedavno na svom Instagram nalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading