DVA PRIRODNA SASTOJKA PROTIV UPORNIH BORA: Ovako napravite eliksir za blistavu i negovanu kožu

Autor: N.J.

Lifestyle

23.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da je ovaj domaći preparat odličan u borbi protiv dosadnih bora.

DVA PRIRODNA SASTOJKA PROTIV UPORNIH BORA: Ovako napravite eliksir za blistavu i negovanu kožu

Foto: Photo by kevin laminto on Unsplash

Obično se ulja ne preporučuju za masnu kožu lica, ali veruje se da su kokosovo i masilinovo ulje tako dobri da se u tom slučaju neka pravila zaobilaze. Pre nego što unesete neke ozbiljne promene u vezi sa negom lica, uvek je najbolje posavetovati se sa dermatologom.

Benefiti masilinovog ulja su mnogobrojni, kako za ishranu, tako i za kožu. Veruje se da je odlično čak i za masnu kožu lica jer kada ga prethodno očistite, smara se da će sav višak masnoće izaći na površinu. Sa druge strane, suva koža je osetljiva, te bi trebalo da pazite kakve preparate birate.

Takođe, kokosovo ulje posebno je pogodno za bore oko očiju koje često nastaju kao posledica pušenja, zagađenosti, gubitka težine, stresa...

Republika

Foto: shutterstock

Proceđivanje ulja kroz gazu

A kada se spoje, kažu da nastaje čudo!

Potrebno vam je 100 mililitara masilnovog ulja i dve kašike kokosovog ulja. Masilnovo ulje ima antiejdžing svojstva dok kokosovo sprečava pojavu bora, a sadrži vitamine E i  A, kao i esencijalne proteine koji podstiču razvoj kolagena, navodi kanal Uradi sama- Ideje za kreativce. Ona je dodala u činiju i šaku pirinča koji se prethodno samlela u blenderu dok ne postane praškaste strukture. Pirinač dodajte u ulja i lepo sjedinite. Kesicu zelenog čaja takođe sipajte u ulje. Na ringlu u poseban lonac stavite vodu na srednju temperaturu, a preko lonca u činijuu smesu koju ste napravili. Zagrejte na tihoj vatri 15 minuta. Ulje ostavite da se ohladi.

Potrebna vam je i jedna čista tegla. Preko nje stavite gazu i sipajte smesu koju ste napravile. Teglu zatvorite, a oni navode da ulje koristite svako veče pred spavanje. Preporuka je da ga naneste na kožu tuferom, a onda izmasirate te delove gde ste ga stavili. Fenomenalno miriše, a u njemu su samo prirodni sastojci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading