ONA BRINE O LEPOTI POZNATIH DAMA: Šminkerka Nena Ilić otkriva tajne nege kože - ove proizvode iskoritiste za blistaviji izgled

Autor: N.J.

Lifestyle

12.11.2022

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve one trikove koje vam niko ne bi tek tako otkrio, ispričala je poznata šminkerka, a neke savete dugo ćete pamtiti!

ONA BRINE O LEPOTI POZNATIH DAMA: Šminkerka Nena Ilić otkriva tajne nege kože - ove proizvode iskoritiste za blistaviji izgled

Foto: Izvor: Instagram/ nenailic

Svake jeseni pripremamo odeću za hladnije godišnje doba, ali šta je sa negom kože? Našoj rutini potrebna je izmena, jer koža ima svoje potrebe u skladu sa promenom vremena. Da ne biste sami tragali za odgovorima, jedna od najpoznatijih šminkerki Nena Ilić ističe na koji način pravilno da promenimo proizvode za negu lica, šta je potrebno koži u zavisnosti od tipa iste, ali i kako da šminka bude naš saveznik, a ne protivnik.

Korak za lepšoj koži - hidratacija

- Kožu bi trebalo održavati dobrom hidratacijom, da li u kućnoj varijanti ili u kozmetičkom salonu, ja uvek preporučujem kozmetički salon bar 1 mesečno. Sa pojavom vetra, bilo bi dobro da kožu puno hidriramo, da nanosimo serume i kreme koje su hidratantne u zavisnosti od tipa kože. Na tržistu ima mnogo maski koje mogu da se koriste kod kuće, one će fino hidrirarti, ali preporučujem i razne serume, antirid krema, i ulje za nekoga ko ima suvu kožu - objašnjava ona. 

Sa druge strane kako je Nena istakla, svaka koža je priča za sebe te posebno morate obratiti pažnju da li vam je koža masna, suva ili mešovita kako biste izabrale odgovarajući proizvod. Ona savetuje da ne preterate sa previše teškim i masnim kremama.

- Obično kada se kaže hidratantna krema svi se uhvate za masne i teške kreme, a ako neko ima masniju kožu, ona će još više lučiti sebum, a na koži će se pojaviti nečistoće, odnosno bubuljice, pa i upalni procesi.

Da podsetimo, antirid kreme su odlične za hidrataciju kože, sprečavaju gubljenje vode i podstiču stvaranje kolagana, te tako dolazimo do željenog cilja - zategnute i lepe kože!

Proizvodi koji daju življi izgled koži

Ne zaboravite na moć rumenila i hajlajtera. Tokom hladnijih dana, osvežite lice pravim proizvodima, a Nena savetuje baš ova dva magična "sredstva" zbog kojih ćete izgledati svežije.

- Imate na tržištu različitih varijanti, tako da na možete i da pronađete često stikove koji mogu da služe i kao rumenilo, senka, karmin. Uvek je dobar izbor svežijih boja, na primer roze, kajsija, boja breskve. Preporuka je da ako imate masnu kožu izbegavate rumenila sa šimerom, bolja su mat za taj tip kože. Hajlajter dosta rasvetli lice i stavlja se na određene tačke, iznad jagodica, na nos da bi ceo taj utisak bio „bistriji“ - kaže ona.

 

 

Kako izabrati pravi puder?

- Ako želite bolju pokrivenost odlučite se za puder koji ima bolju pokrivnu moć, ali to su često teži puderi koje ja ne preporučujem za svaki dan jer se ocrtavaju u bori i to je neizbežno da se desi. Kreme i proizvode bi trebalo menjati, ako dođe do prezasićenja kože, ali ako vam odgovoara taj jedan puder ne morate insistirati. Način nanošenja pudera je različit, nema pravila, mogu ga stavljati prstima, četkom, mogu i nakon četke sunđerom ili direktno sunđerom. Napominjem da sunđer upija dosta proizvoda, pa imajte i to u vidu - savetuje Nena i objašnjava da bi trebalo koristiti kameni puder za duže trajanje šminke.

Foto: Photo by Karly Jones on Unsplash

Puderi za šminkanje

Da li je vodootporna šminka bolji izbor za zimu?

Vodootporna šminka se često ističe kao odlično rešenje za tople dane i visoke temperature, zato smo se zapitali: Da li je i dobar izbor zimi?

- Vodootporna šminka zimi? Zašto da ne, ali je ja lično ne volim jer se teško skida. Mogu da preporučim korejsku maskaru, za mene je odlična, ali se ona skida isključivo toplom vodom i nema šanse da se razlije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading