RASTE JOJ NOS NA RUCI! Lekari joj jedan odstranili, pa napravili novi, a ona OSAM godina nije izlazila iz kuće!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženi kojoj je pre 8 godina odstranjen nos zbog raka, izrastao je novi - na ruci.

RASTE JOJ NOS NA RUCI! Lekari joj jedan odstranili, pa napravili novi, a ona OSAM godina nije izlazila iz kuće!

Foto: Facebook

Nos na ruci

Sesil iz Francuske je pre osam godina izgubila nos zbog raka sinusa, ali zahvaljujući lekarima izrastao joj je novi i to na ruci! Iako je operacijom uspela da se reši raka, ona je postala ranjiva i nije izlazila iz kuće. Pre njenog lečenja raka, doktori su izradili nos  pomoću 3D ispisanog biomaterijala i držali ga na ledu dok tehnologija nije napredovala, izveštava "Dejli mejl".

Ove godine, međutim, uspeli su da joj ga implantiraju pod kožu na podlaktici gde su ćelije i krvni sudovi urasli u njen novi nos tokom dva meseca. Zatim su usadili novi nos na njeno lice, a krvne žile iznutra spojili su na one u njenim slepoočnicama.

Foto: Facebook

Skica nosa na ruci

 

Sesil, koja je bila oduševljena rezultatima, a posebno činjenicom da sada može bolje disati i mirisati svoj vrt, u razgovoru za "20 Minutes" rekla je:

- Mogu izaći, vratiću se u život. To je čudesno, ovaj biomaterijal mi je bio zadnje utočište i pozdravljam istraživanja i rad lečnika koji su mi pomogli da izdržim. Bila sam zatvorena u svom domu poslednjih osam godina. Kad ste bolesni, izolujete se i lice je ono što prvo vidite.

Foto: Facebook

Pravljenje nosa na ruci

Odlučili su da implantiraju uređaj za nos na podlakticu jer je tamo tanja koža, slična onoj na licu. Sesil je morala redovno da ide u bolnicu dok je koža rasla kako bi se uverila da se pravilno razvija i da nema oštećenja. Nakon dva meseca nos je dovoljno narastao da se stavi na njeno lice. Kako bi zamenili kožu uzetu sa njene podlaktice, koristili su graft sa njenih butina. Ostala je u bolnici 10 dana i dobila je antibiotike, pre nego što se vratila kući.

Inače, otkriveno je da je jednom Britancu presađen novi penis na genitalnu regiju, nakon što mu je izrastao na podlaktici, prenosi "Miror".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading