SADA I ZVANIČNO: Hrvatska IZBAČENA sa prvenstva!

Autor:

Sport

14.11.2022

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i zvanično kraj svim nadanjima.

SADA I ZVANIČNO: Hrvatska IZBAČENA sa prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Rukometašice Hrvatske završile su nastup na Evropskom prvenstvu u rukometu, pošto su u drugoj utakmici druge faze zabeležile poraz od Danske, rezultatom 26:17.

Pitanje pobednika je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, kada je skandinavska selekcija stigla do velike prednosti. Posle samo nekoliko minuta igre bilo je 6:1 za Dankinje, a prednost reprezentacije sa severa je rasla do velikih +6, pa je na poluvremenu prednost glasila 14:8.

Foto: EHF EURO

Hrvatska je takmičenje završila u drugoj fazi

Hrvatice su početkom drugog dela igre smanjile na -2, ali je to bilo sve što su uradile u ovom meču. Danska ponovo stiže do velike prednosti, pa je na kraju zabeležila više nego ubedljivu pobedu.

Ovim porazom, reprezentacija Hrvatske je i zvanično eliminisana sa Evropskog prvenstva, pošto više nema ni teoretsku šansu da završi među dve selekcije koje će zabeležiti plasman dalje u polufinale. Takođe, nakon trijumfa Norveške nad Švedskom, Hrvatska više nema šansu ni da zauzme treće mesto u grupi, pa neće učestvovati ni u razigravanje za peto mesto na turniru.

Njih čeka još jedan meč do kraja prvenstva, a u sredu će im biti rival još jedna selekcija sa severa Evrope, reprezentacija Švedske.

Sa druge strane, Danska je ovom pobedom prišla na korak od polufinala, a da to obezbede trebaće im i pobeda u poslednjem kolu, kada će im rivalke biti reprezentativke Norveške.

Sa druge strane, u drugoj grupi su plasmanu u polufinale najbliže Francuskinje, a priliku za veliki uspeh imaju i Crnogorke, koje očekuje još dva meča u grupi.

Evropsko prvenstvo se završava 20. novembra, a finale će biti odigrano u Ljubljani, u hali "Stožice".

Standings provided by Sofascore


Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading