KATASTROFA: Srbija pred IZBACIVANJEM sa prvenstva!

Autor:

Sport

08.11.2022

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo teška situacija za reprezentaciju Srbije.

KATASTROFA: Srbija pred IZBACIVANJEM sa prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

navijači Srbije

Rukometašice Srbije igraju danas od 18 časova meč trećeg kola grupne faze na Evropsko prvenstvu, a protivnik će u Celju biti domaća selekcija Slovenije.

Posle dva odigrana kola, Srbija se nalazi u vrlo nezavidnoj poziciji, pošto je zabeležila dva neuspeha u prva dva meča. Prvo je, na otvaranju šampionata, bolja od Srbije bila Švedska, rezultatom 27:21, da bi posle usledio i težak poraz od reprezentacije Danske sa 34:21.

Zbog toga je računica jasna. Srbija mora da pobedi favorizovanog domaćina ukoliko želi da produži svoj opstanak na prvenstvu. Ipak, to nije jedino što treba da se dogodi da bi naše dame opstale na najvećojn evropskoj smotri.

Foto: Starsport

Uroš Bregar, selektor rukometašica Srbije

S obzirom da je Slovenija savladala Dansku u prvom kolu, Srbija se nalazi pred eliminacijom, ukoliko Švedska porazi Dansku u večerašnjem meču. Ako Šveđanke stignu do pobede, Srbiji će za prolaz dalje biti potrebna pobeda od čak osam golova razlike, što deluje kao nemoguća misija. Ako, sa druge strane, Dankinje ubeleže trijumf, ili makar izbore nerešen rezultat, Srbiju i sama pobeda vodi u drugu fazu.

- Posle analiza koje smo obavili tokom noći, imamo najveće probleme sa organizacijom napada, neke stvari sa igračem više isto, pravimo dosta grešaka i ovom segmentu. U organizaciji napada je čitav pritisak na Kristini Liščević i to je teško. Na poslednjoj utakmici moramo da joj pomognemo, da nađemo neka nova rešenja i to je prvi zadatak za utakmicu sa Slovenijom - izjavio je selektor Uroš Bregar pred meč sa Slovenkama.

Srpkinje su izuzetno loše delovale u prva dva meča, ali ostaje nada da će se to u današnjem meču popraviti i da će naša selekcija izboriti tri dodatna duela na ovom Evropskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading