DANSKA JE PREJAKA: Novi poraz srpskih rukometašica, sa Slovenijom za opstanak na prvenstvu!

Autor:

Sport

06.11.2022

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Švedske, novi poraz od skandinavske reprezentacije.

DANSKA JE PREJAKA:  Novi poraz srpskih rukometašica, sa Slovenijom za opstanak na prvenstvu!

Foto: Starsport

Rukometašice Srbije doživele su novi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto su u meču 2. kola grupne faze poražene od reprezentacije Danske rezultatom 34:21 (18:11).

Držale su se naše devojke do sredine prvog poluvremena, kada je rezultat na semaforu bio 6:6, ali je u nastavku prvog poluvremena usledila prava kanonada Dankinja, koje na poluvreme odlaze sa ogromnih +7 (18:11).

U nastavku meča se igralo gol za gol, sve do 45. minuta, kada sledi nova serija Danske, kada rukometašice skandinavske selekcije serijom od 5:0 stižu do ogromnih +12. Do kraja su malo spustile gas, pa je rezultat na kraju bio velikih 34:21.

Sa šest golova je najefikasnija bila Jovana Stojiljković, četiri je dala Anđela Janjušević, a tri Jelena Lavko. U redovima Danske su najefikasnije bile Hejndal, Jensen i Tranborg sa po četiri postignuta gola, a Iversen, Hansen i Mete Hansen imale su po tri.

Nakon što su doživele poraz od Švedske u prvom kolu, poraz od Danske je drugi vezani za našu selekciju na ovogodišenjem prvenstvu Evrope. Ukoliko žele da produže svoj boravak u Celjeu, slovenačkom gradu gde se prvenstvo održava, Srbija mora da savlada selekciju domaćina u meču poslednjeg kola.

Ipak, ukoliko u meču poslednjeg kola Švedska savlada Dansku, Srbiji će trebati pravo čudo da bi prošla dalje, jer će morati da savlada Sloveniju sa osam ili više razlike.

Duel između Srbije i Slovenije je na programu u utorak, a meč počinje u 18 časova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading