PRESPAVAO SA DEVOJKOM U NAJUKLETIJOJ KUĆI U ISTORIJI: Ono što su doživeli ledi krv u žilama, a o ovom mestu snimljen je i horor film

Autor: N.J.

Lifestyle

02.11.2022

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Šta god je bilo u hodniku, sada je sa nama u spavaćoj sobi. Bila sam sleđena."

PRESPAVAO SA DEVOJKOM U NAJUKLETIJOJ KUĆI U ISTORIJI: Ono što su doživeli ledi krv u žilama, a o ovom mestu snimljen je i horor film

Foto: YouTube/Printscreen

Odmalena sam bio opsednut paranormalnim, pa sam iskoristio priliku da prespavam u jednoj od najozloglašenijih i navodno ukletih kuća u istoriji.

U januaru 1971. Karolin i Rodžer Peron, zajedno sa svojih petoro dece, uselili su se u kuću izgrađenu pre više od 200 godina. Tokom svog vremena tamo, svaki je član je navodno doživio sve veće natpriordne pojave. Porodica se na kraju za pomoć obratila slavnim istražiteljima paranormalnog, Edu i Lorein Varen, ali nisu uspeli prekinuti to navodno proganjanje, piše "Hufpost personal".

Najuspešniji horor film prema stvarnom iskustvu

"The Conjuring", koji se temelji na iskustvima porodice Peron, objavljen je 2013. i postao je jedan od najuspešnijih horor filmova svih vremena. 

Jedan muškarac sa devojkom je odlučio da poseti tu kuću i prespava jednu noć.

Dočekao ih je ljubazni vlasnik kuće. On i njegova supruga Dženifer su kupili kuću  2019. godine. Ubrzo nakon toga počeli su da primaju hrabre duše na jednu noć. Ono što najviše uznemiruje je replika slavne Anabele krpene lutke koja leži u staklenoj vitrini na mestu gde bi trebao da bude sto za kafu.

Foto: Izvor: YouTube/ BuzzFeed Unsolved Network

Kuća iz filma "Conjuring"

Detalj o podrumu ledi krv

- Kori, vlasnik, je otkrio je jedan detalj (koji je delovao više kao upozorenje) o mestu u podrumu gde je nekoliko ljudi, uključujući njega, tvrdilo da ih je dodirnuo nešto nepoznato. I kao da to podrum nije činilo dovoljno jezivim, psi - koji su do tog trenutka bili zalepljeni za nas - odbijali su ući u taj deo kuće. Imao sam pravo na kuću sledećih 14 sati.

Uživo prenos

Čet se odmah napunio znatiželjnim gledaocima željnim da zavire u stvarnu kuću "Conjuring".

- Kratko sam razgledala i nakon otprilike 45 minuta službeno sam započela naš lov na duhove dok je moj dečko snimao. Ugasila sam sva svetla u kući i zaputila se u jednu od spavaćih soba na spratu u pokušaju da komuniciram sa duhovima koji bi mogli biti tamo. Izvukala sam set metalnih radiestezijskih šipki u obliku slova L (poznatih i kao duhovne šipke), koje su neka vrsta mobilne Ouija ploče za koje se tvrdi da reaguju na natprirodne energije pomerašnjem u jednom ili drugom smeru. Čvrsto sam uhvatila šipke, po jednu u svakoj ruci, i pitala se ima li duhova u sobi sa nama. Bez oklevanja, obe šipke, koje su prvobitno bile usmerene ravno ispred mene, istovremeno su se okrenule udesno i pokazale prema mračnom, malom tavanskom prostoru bez prozora. Naravno, ovo bi bilo mesto gde duhovi vole boraviti, zar ne?

Foto: Izvor: YouTube/ BuzzFeed Unsolved Network

Snimanje kuće telefonom

Svi su tražili da odu u podrum

Wi-fi signal im se uključivao i isključivao, a baterija je počela brzo da se prazni, što neki lovci na duhove tvrde da se događa kada duh crpi energiju da bi je iskoristio da se manifestuje.

- Preplavio me osećaj da postoji još nešto tamo dole sa mnom. Na trenutak sam stajala mirno dok sam upijala tišinu koja je ispunila prostor kad sam odjednom osetio povlačenje stražnje strane košulje ― kao da je nešto pokušavalo privući moju pažnju. Uzdahnula sam i brzo se okrenula, ali tamo nije bilo ničega. Vrisnula sam za svojim dečkom i potrčala nazad uz podrumske stepenice. Pri svakom koraku mislila sam da bi me nešto moglo zgrabiti za stopalo. Stigla sam gore, zaključala podrumska vrata i rekla svom dečku: "Nikada više ne želim sići tamo."

Nakon ovoga oni su baš brzo zaspali u kući. Bili su smešteni u sobi koja je pripadala najmlađoj Peronovoj kćeri. Tvrdila je da joj je, dok je jedne noći pokušavala zaspati, duh joj je rekao da su tela zakopana u zidu. 

 - Kuća je bila jezivo tiha, ali bilo je toliko vruće da više nisam mogla spavati pod ćebetom. Zbacila sam jorgan sa nogu, ostavši bosa stopala otkrivena, i čim sam se konačno smirila, čula sam...

Foto: Izvor: YouTube/ BuzzFeed Unsolved Network

Poseta "Conjuring" kući

Šapat iz hodnika

- Nisam mogla da verujem. Celo mi se telo ukočilo dok sam pokušavala  da shvatim šta se događa. Prošlo je nekoliko trenutaka i počel sam čuti novi šapat, ovaj put koji je dolazio iz dela naše sobe, odmah iza stolice za ljuljanje. Šta god je bilo u hodniku, sada je sa nama u spavaćoj sobi. Bila sam zaleđena od straha. Nisam mogla razabrati konkretne reči, ali zvučalo je poput tihog razgovora između najmanje dvoje "ljudi" i bilo je dovoljno jasno da znam da se događa nešto čudno.

- Odjednom sam osetila kako me nešto lagano dvaput tapka po gornjem delu levog stopala. Usledio je zvučni dečji smeh koji je dopirao iz ormara. Adrenalin mi je prostrujao venama kada mi je ponovo prošla jeza kroz celo telu i brzo sam uvukla oba stopala pod pokrivač.

Bio sam siguran da me je upravo nešto dotaklo

- Šaputanje je prestalo. Kuća je utihnula. Izvadila sam telefon i počeo snimati u slučaju da se neki zvuk ponovno pojavi. Oči su mi letele od poda do plafona dok sam posmatrala svaki centimetar sobe, ali stalno sam osećala kako mi se pogled povlači nazad na stolicu za ljuljanje. Zvuk dečjeg vriska razbio je tišinu.

Foto: Izvor: YouTube/ BuzzFeed Unsolved Network

Poseta kući

- Srce mi je tuklo iz grudi i razmišljala sam da probudim dečka koji je sve ovo nekako spavao. Kad sam se sledećeg jutra probudila, zaboravila sam gde sam - sve dok kroz prozor nisam ugledao oznake mesta ukopa i shvatila da smo preživeli noć u kući "Conjuring"!

- Ispričala sam svom dečku sve što sam doživela tokom noći i on je bio uzrujan ― ali jednako tako mi je i laknulo ― jer je prespavao sve te navodne paranormalne aktivnosti. Nakon što smo se spakovali, Kori nas je dočekao pokraj našeg auta i raspitao se o našoj noći. Kad sam počela pričati svoju priču, prekinuo me je rečima:

- Je li neko od dece izašao? - Srce mi je skoro stalo i kimnula sam glavom.

- Da, deca vole brbljati noću - rekao je vrlo jednostavno i dodao:

- Najjezivije je kad ti šapuću ime.

- U svakom slučaju, nastaviću da tražim šanse da se suočim sa paranormlanim u nadi da ću imati nove prilike ​​da istražim ​​naš svet – i šire. Tražite odgovore na nekim od najvećih misterija koje zbunjuju ljude od početka vremena ― poput onoga šta se događa kada umremo? A možemo li komunicirati sa mrtvima? ― za mene je uzbudljivo. I bez obzira na to šta pronađem, uvek bude dobra priča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading