OVAKO SU NAŠE BAKE OTKRIVALE DA LI SU TRUDNE: Testove možete napraviti kod kuće od namirnica iz kuhinje

Autor: N.J.

Lifestyle

25.10.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li znate kako su žene ranije otkrivale da su u drugom stanju?

OVAKO SU NAŠE BAKE OTKRIVALE DA LI SU TRUDNE: Testove možete napraviti kod kuće od namirnica iz kuhinje

Foto: Izvor: Unsplash/ freestocks

Trudnica

Uz pomoć određenih namirica naše bake su otkrivale da li su u drugom stanju. Izostanak ciklusa je svakako prvi znak, ali ne mora biti ključan, jer usled poremećaja hormona, a samim tim i ciklusa, može se desiti da vam isti kasni, a da niste u drugom stanju. 

Navodnimo vam nekoliko trikova iz kućne radinosti, koji navodno mogu otkriti trudnoću.

Kako su se žene pre testirale na trudnoću?

Žene su se pre nekoliko decenija na različite načine dovijale da saznaju da li su trudne. Osim sigurnih znakova kao što su mučnine i izostanak ciklusa, koristile su i druge metode da otkriju da li su u drugom stanju. Ovi testovi veoma su zanimljivi, ali morate znati da i nisu baš pouzdani, već se sve zasniva na verovanjima.

Foto: Shutterstock

Trudnica na ultrazvuku kod ginekologa

Pasta za zube

Potrebna vam je bela pasta za zube koju ćete istisnutu u posudu sa vašim urinom. Trebalo da bi da se koristi jutarnji urin i ako pasta poprimi plavu ili ljubičastu boju, veruje se da ste trudne.

Šećer

U kašiku šećera se stavi tačkica urina, ako krene da stvara grudvljice verovalo se da su u drugom stanju, ako se rastopi trudnoća ne postoji.

Foto: Printskrin

Kristal šećer jedna kašika

Sirće

I sirće je korišćeno za utvrđivanje trudnoće. Potrebno je dve kašike sirćeta kome se doda urin. Ako sirće menja boju i stvara mehuriće, trudnoća postoji.

Soda bikarbona

Prvi jutarnji urin sipajte u sterlinu bočicu i preko dodajte sodu bikarbonu, ako soda cvrči to je normalna pojava za sve žene koje nisu trudne. Ako padne na dno, to je znak da ste u drugom stanju.

Bilo da vam nešto od ovih narodnih metoda pokaze kao pozitivno ili negativno, ako postoje određeni simptomi koji se razlikuje od vašeg "normalnog" stanja, odnosno izostanak ciklusa na primer, koji može da bude pokazatelj nekog drugog stanja u organizmu, ne samo trudnoće, obavezno se javite ginekologu kako biste što pre preuzele terapiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading