PIJTE IH SVAKOG DANA: Ovi napici ubijaju želju za slatkišima!

Autor: Republika

Lifestyle

18.12.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi dobro znamo koliko je teško odreći se slatkiša, ali ukoliko želite da kilažu dovedete u red to je neophodno, barem na neko vreme...

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Dobra vest je da postoje napici koji mogu da eliminišu želju za slatkišima i spreče napade gladi. Nutricionista, Ketrin Kimber, kao diplomirani dietetičar na King’s Coledžu u London, je pravi sagovornik na ovu temu.

U kombinaciji sa izbalansiranom ishranom, ovi napici mogu da nam pomognu da brže dođemo do željene kilaže. Kad osetite želju za nezdravom hranom, popijte šolju nekog od ovih napitaka: 

1. Zeleni čaj

"Ovo je prvi odgovor koji će vam dati svaki nutricionista. Istraživanjima je dokazano da zeleni čaj ima antiinflamatorno dejstvo. Zahvaljujući jedinjenjima katehinima u kombinaciji sa kofeinom, metabolizam se ubrzava."

RepublikaFoto: Photo by Nathan Dumlao on Unsplash
Foto: Ilustracija

2. Kafa

Kafa je prepuna zdravstvenih blagodati i dokazano antiinflamatorno. Ketrin napominje da se ovaj napitak pije isključivo bez šećera i mleka. 

3. Jabukovo sirće

Ako ste istraživali pića koja sagorevaju masnoće,  verovatno ste čuli za jabukovo sirće. Istraživanja pokazuju da ovo sirće sagoreva masnoću koja se akumulira duboko u stomaku, a takođe pomaže u smanjenju ukupnog skladištenja masti. Ketrin naglašava da se ne sme preterivati sa upotrebom ovog napitka. "Više od 10 dana nikako ne smete piti ovaj napita", kaže ona.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Sok od celera

Ovaj napitak je prepun vlakana, ali i vrlo dobro umiruje potrebu za slatkišima. Da bi sok bio delotvoran, on mora biti potpuno prirodan.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

5. Voda

"Kad ste dehidrirani, može se javiti potreba za hranom iako, zapravo, i niste stvarno gladni. Voda je, takođe, odgovorna i za pravilno funkcionisanje celog tela, zato je treba piti u dovoljnim količinama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading