ZNAK ZA ALARM: Ako na razgovoru za posao čujete OVU rečenicu, bežite glavom bez obzira!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

18.04.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovor za posao, naročito ako vam je prvi ili drugi u životu, može lako da se pretvori u pravi košmar.

ZNAK ZA ALARM: Ako na razgovoru za posao čujete OVU rečenicu, bežite glavom bez obzira!

Foto: shutterstock

I nimalo ne pomažu svi oko vas, koji iz najbolje namere, počinju da vas bombarduju raznim savetima šta smete, a šta ne da radite tokom intervjua.

Na internetu možete da pronađete hiljade stranica sa "nepogrešivim" savetima u vezi sa razgovorom za posao, ali, jasno je da ne možete sve da primenite u praksi jer jednostavno nećete imati dovoljno vremena.

Dok vi uvežbavate svoje predstavljanje, veoma je važno da obratite pažnju i šta vam potencijalni poslodavac govori, ali i kako to radi.

Naime, kao što postoje rečenice koje će vas brzo eliminisati iz konkurencije, isto tako treba voditi računa o frazama koje vaš budući šef koristi.    

Dženifer Brik, savetnica za karijere iz Njujorka nedavno se osvrnula na ovaj problem i na svom TikTok profilu podelila savet budućim zaposlenima. Izdvojila je jednu toksičnu frazu koju koriste poslodavci, a znak je upozorenja za zaposlene.

Foto: shutterstock

Jedna rečenica je znak za uzbunu

- Ako je čujete na razgovoru za posao, na sastanku ili poslovnom događaju - bežite glavom bez obzira. A to je fraza: Mi smo porodica - objašnjava Dženifer.

Dodaje da traženje lojalnosti u "porodičnom" radnom okruženju vrši dodatan pritisak na zaposlene da rade još više kako bi postigli potrebne rezultate.

- To stvara nezdravu dinamiku moći. To stvara okruženje pogodno za iskorišćavanje - uključujući prekovremeni rad, preuzimanje previše suvišnih zadataka i izgaranje na poslu jer biste sve učinili za svoju porodicu, zar ne? - rekla je ona i dodala da ova naizgled nevina fraza briše granice između privatnog i poslovnog života.

- Ne otpuštaš i ne napuštaš svoju porodicu. Ne kompromitujete nekoga iz svoje familije. Ne plaćate premalo svoju porodicu - zaključila je Dženifer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading