OVA DEVOJKA JE SAMA SEBI IŠČUPALA SPIRALU: Od kada je stavila doživljavala je PAKAO, a nakon jedne situacije nije se dvoumila! (VIDEO)

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

14.04.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogla više da podnese konstantne bolove.

OVA DEVOJKA JE SAMA SEBI IŠČUPALA SPIRALU: Od kada je stavila doživljavala je PAKAO, a nakon jedne situacije nije se dvoumila! (VIDEO)

Foto: TikTok/printscreen/bombie90

Spirala Mirena, kao metod intrauterine kontracepcije, pruža visoku efikasnost i dugotrajnu zaštitu od neželjene trudnoće. Međutim, nedavni slučajevi žena koje su same izvlačile spiralu, kao i njihovi simptomi, izazvali su pažnju javnosti i postavili pitanje o bezbednosti i efikasnosti ovog kontraceptivnog sredstva.

Jedna Australijanka je podelila svoje neobično iskustvo sa spiralom Mirena putem društvenih mreža. Nakon što je imala intenzivan umor, bolove u leđima, glavobolje i akne odmah nakon postavljanja spirale tokom operacije endometrioze, odlučila je da je sama ukloni.

Republika

Foto: TikTok/printscreen/BOMBI90

Lice joj je bilo čisto, ali nakon spirale su joj izbile gnojne bubuljice koje su bolele na dodir

- Ušla sam u kupatilo, oprala ruke, sama pronašla konce i samo sam je nežno izvuka - rekla je.

- Bila sam zvala mog ginekologa, zakazao mi je intervenciju tek za nedelju dana. Nedelju dana? Umirala sam od bolova i umora, momentlano sam morala da je izvadim - dodala je.

Iako je osećala agoniju tokom postavljanja spirale, sama njena eliminacija je prošla bezbolno, ali nikako nikome ne preporučuje taj način. Svakako da je bezbezdnije da je ukloni stručno lice. 

Nakon što je podelila svoje iskustvo, Australijanka je dobila različite reakcije od drugih korisnika. Neki su izrazili slične simptome i probleme sa Mirenom, dok su drugi tvrdili da im je ova spirala pomogla. Diskusija o iskustvima sa spiralom Mirena pokrenula je pitanje individualne reakcije na ovaj oblik kontracepcije.

Iako spirala Mirena može biti efikasan metod kontracepcije za neke žene, neobična iskustva i reakcije drugih korisnika ukazuju na potrebu za dodatnim istraživanjima i pažljivim praćenjem simptoma kod korisnica. Važno je da žene redovno obavljaju lekarske kontrole i konsultuju se sa medicinskim stručnjacima kako bi donele informisane odluke o svojoj kontracepciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading