MISLILA JE DA JE UMORNA I POD STRESOM, A ONDA SU JOJ REKLI DA UMIRE: Ignorisala je SIMPTOME koje mnogi zanemarujemo!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.04.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bila svesna da se ne radi o umoru, već o ozbiljnom zdrasvtenom stanju.

MISLILA JE DA JE UMORNA I POD STRESOM, A ONDA SU JOJ REKLI DA UMIRE: Ignorisala je SIMPTOME koje mnogi zanemarujemo!

Foto: Credit: Jam Press Vid / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Viktorija Danson, tridesettrogodišnja žena, suočila se sa dramatičnom situacijom kada je saznala da joj je ostalo svega 24 sata života.

Mesecima je osećala umor i bolove u stomaku, simptome koje je prvobitno pripisivala hroničnom stresu i preteranoj aktivnosti. Međutim, ispostavilo se da su ti simptomi bili znakovi ozbiljnog zdravstvenog problema.

Nakon što su joj dijagnostikovane sindrom nervoznih creva i Krohnova bolest, Viktorija je završila u bolnici sa sepsom, opasnom infekcijom koja je brzo zahvatila njeno telo. Lekari su bili prinuđeni da hitno reaguju i uklone deo njenog creva kako bi joj spasili život.

Republika

Foto: Credit: Jam Press Vid / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Hronične bolove u stomaku je zanemarila, a onda je usledila borba za život

- Nisam imala vremena da shvatim šta se uopšte događa, osećala sam se kao da umirem - rekla je Danson.

Viktorija je podelila svoju dramatičnu priču sa javnošću sa željom da upozori druge ljude da ne ignorišu simptome koji bi mogli biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema.

 

https://youtube.com/shorts/KcJKvtQK6qA?si=3AAoxwa-Kk5VPM7_

 

- Da sam znala da su umor i bolovi u stomaku znak opasne infekcije, definitivno ih ne bih ignorisala toliko dugo. Apelujem na sve da ni slučajno ne čine moju grešku - naglasila je Viktorija.

Sepsa - ozbiljno zdravstveno stanje

Sepsa je upalni odgovor organizma na prisustvo opasnih bakterija ili njihovih otrova u cirkulaciji. Lekari ističu da je teško prepoznati simptome sepse, posebno u ranoj fazi bolesti, jer mogu da se pomešaju sa znakovima drugih oboljenja. Povišena temperatura je najčešći prvi simptom sepse, dok dalji razvoj može rezultirati ubrzanjem rada srca, poteškoćama sa disanjem, pojačanim znojenjem, vrtoglavicom, bolovima u mišićima, opštom slabosti i mučninom praćenom dijarejom ili povraćanjem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading