ČIM USTANETE POPIJTE VODU SA OVIM SASTOJKOM IZ KUHINJE: Mnogi ostali u ČUDU od EFEKTA koji je usledio posle par nedelja!

Autor: M.O.

Lifestyle

11.04.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle ovoga ćete stalno imati vodu sa ovim sastojkom, pored kreveta.

ČIM USTANETE POPIJTE VODU SA OVIM SASTOJKOM IZ KUHINJE: Mnogi ostali u ČUDU od EFEKTA koji je usledio posle par nedelja!

Foto: shutterstock

Jedna od najpoznatijih supermodela, El Mekferson, već neko vreme praktikuje neobičnu naviku konzumiranja slane vode. Naime, pre spavanja ona ostavlja čašu sa prstohvatom ružičaste himalajske soli pored svog kreveta, kako bi je popila čim se probudi. Ova navika je izazvala veliko interesovanje i postavlja se pitanje da li je zaista zdravo piti slanu vodu kao deo dnevne rutine.

Elektroliti - ključni za hidrataciju i zdravlje

Kako biste sami napravili napitak za zdravlje, preporučuje se korišćenje soli bogate mineralima poput himalajske soli ili kesica elektrolita. Džo Vudherst, šef odeljenja za ishranu u Ancient + Brave, ističe da su pića sa elektrolitima postala sve popularnija poslednjih godina, posebno među sportistima, zbog svesti o rizicima dehidracije, prenosi "Ordinacija.hr". 

Republika

Foto: shutterstock

Čim ustanete obavezno u času vode stavite kašičicu soli

Zašto su elektroliti važni?

Elektroliti igraju ključnu ulogu u hidrataciji na ćelijskom nivou. Telo odrasle osobe se sastoji od oko 60 odsto vode, a elektroliti pomažu u održavanju ispravne ravnoteže tečnosti unutar i izvan ćelija. Takođe, oni doprinose jačanju nervnog sistema i mišića, održavanju uravnoteženog pH nivoa i normalnog krvnog pritiska.

Ko bi trebalo da uzima suplemente elektrolita?

Potreba za elektrolitima zavisi od aktivnosti, godina, unosa tečnosti i klime. Putovanje avionom, konzumiranje alkohola ili promena ishrane takođe mogu dovesti do gubitka elektrolita koji suplementi mogu pomoći obnoviti. Preporučuje se uzimanje dodataka elektrolita ujutru, posebno nakon noći bez tečnosti.

Naravno, važno je izbegavati dodatke elektrolita koji sadrže veštačke zaslađivače ili arome, kao i nekvalitetne minerale koje telo teže apsorbuje. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading