OBRATITE PAŽNJU KOJE VAM JE BOJE PRVA JUTARNJA MOKRAĆA: Jedna je NAJGORA jer ukazuje na problem sa BUBREZIMA!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.04.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova boja mokraće otkriva da li ste dehidrirani! Doktorka Zoi Vilijams otkriva istinu!

OBRATITE PAŽNJU KOJE VAM JE BOJE PRVA JUTARNJA MOKRAĆA: Jedna je NAJGORA jer ukazuje na problem sa BUBREZIMA!

Foto: Shutterstock

Urin može da bude značajan pokazatelj zdravlja i hidracije organizma, a doktorka Zoi Vilijams ističe da je važno obratiti pažnju na njegovu boju. Ona navodi da se boja mokraće menja u zavisnosti od nivoa hidracije organizma, te da je važno znati tumačiti te promene.

Značenje boja urina

Republika

Foto: AP Photo/Lynne Sladky

Boja urina vam može otkriti mnogo toga o vašem zdravlju

Doktorka Vilijams ističe tri osnovne boje urina - bistra, žuta i tamna, naglašavajući da svaka od njih nosi određene informacije o stanju hidracije organizma. Takođe, ističe da je 60 odsto ljudskog tela sastavljeno od vode, te da i mala dehidracija može imati uticaj na raspoloženje i nivo energije,  rekla je dok je gostovala je u emisiji "The Morning".

Boja "slame ili šampanjca" kao idealna

Doktorka naglašava da je "boja slame ili šampanjca" najbolji pokazatelj dovoljne i zdrave hidracije organizma. Ova boja ukazuje na optimalan nivo unosa tečnosti i dobar rad bubrega.

Upozorenje

Tamnija boja urina može ukazivati na dehidraciju, dok vrlo svetla ili gotovo prozirna boja može ukazivati na prekomernu hidrataciju. Takođe, doktorka ističe da tamnija boja može biti simptom određenih zdravstvenih problema, te da je važno obratiti pažnju na takve promene i konsultovati se sa lekarom.

Boja urina može pružiti korisne informacije o stanju hidracije organizma i ukazati na potencijalne zdravstvene probleme. Redovno praćenje boje urina može biti jednostavan, ali važan korak ka očuvanju zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading