U NOSU JE MESECIMA DRŽAO 150 ŽIVIH INSEKATA: Kada su doktori videli šta rade čoveku unutar ŠUPLJINE, odmah im je pripala muka!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bili su tačno u dnu njegove lobanje, ispod mozga, da su prošli kroz to, mogli su da ga ubiju", kaže doktor.

U NOSU JE MESECIMA DRŽAO 150 ŽIVIH INSEKATA: Kada su doktori videli šta rade čoveku unutar ŠUPLJINE, odmah im je pripala muka!

Foto: Shutterstock

Muškarac u nosu imao 150 buba

Doktori u Džeksonvilu su ranije ovog meseca uklonili 150 živih insekata u fazi larve iz nosa i sinusa pacijenta, prenosi First Coast Nevs.

Neidentifikovani muškarac se osećao loše od oktobra, ali tek kada su mu lice i usne natekle 9. februara, potražio je pomoć u HCA Florida Memorijal bolnici.

- Počeo sam da dobijam krvarenje iz nosa, često - rekao je čovek za First Coast Nevs.

- Nisam mogao ni da ustanem da odem u kupatilo, a da mi nos ne krvari. Kada sam otišao na pregled, doktor je rekao: "Vidim kretanje" - priseća se čovek.

Dr Dejvid Karlson je rekao za novine da je pregledao nos čoveka kamerom - samo da bi otkrio desetine buba koje se hrane unutar nosne i sinusne šupljine i izbacuju tkivo i izmet, što je podstaklo upalu čoveka.

- Postoje varijacije u veličini, ali one veće su bile velike kao kraj mog malog prsta - rekao je Karlson o odvratnim uljezima za "Njujork post".

Foto: Photo by Brittany Colette on Unsplash

Muškarcu u nosu pronašli 150 živih insekata

- Postojale su određene larve u nosu koje su se motale unaokolo tražeći mesta za hranjenje, a druge su se ukopavale u tkivo.

Karlson je rekao da je njegov tim pokušao da ukloni bube usisavanjem, ali kada su se začepile, koristili su različite instrumente da ih izvuku. 

First Coast Nevs je podelio grafičke snimke iz operacione sale na kojima se vide jezivi insekti koji gmižu po čovekovom licu i njihovo vađenje koje izaziva gađenje.

- Bili su tačno u dnu njegove lobanje, ispod mozga, da su prošli kroz to, mogli su da ga ubiju - objasnio je Karlson.

Jezivi gmizavci su poslati epidemiologu na identifikaciju. Čovek je pretpostavio da su ga paraziti napali nakon što je on rukovao mrtvom ribom.

- Znam da moram da promenim način života što se tiče ribe - rekao je on za First Coast Nevs.

- Ranije sam prao ruke u reci, sada ću koristiti sredstvo za čišćenje da bolje obavim posao i ne dodirujem nos ili ruku.

Karlson je rekao da u svojoj dugoj karijeri specijaliste za uho, nos i grlo nikada nije video ovakav slučaj dokumentovan u SAD.

Retko stanje se naziva nazalna mijaza, što je infestacija larvi muva.

Studija slučaja 54-godišnje žene sa bolešću iz 2021. prijavila je otvorene rane, lezije, kraste, imunokompromitovano stanje, dijabetes, nedostatke u ishrani i lošu higijenu kao faktore rizika. Pacijentu sa Floride pre 30 godina uklonjen je tumor iz nosa.

To je značilo da je imao otvorene prostore u nosnoj šupljini i oslabljen imuni sistem.

Dobio je specijalno antiparazitno ispiranje nosa - sada se očekuje da se potpuno oporavi.

- Namera nije da se stvori histerija kod gledaoca, ali svako ko ima imuni sistem koji je neoptimalan može biti u opasnosti od abnormalnih infekcija - rekao je Karlson za First Coast Nevs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading