SVAKI DAN SE TUŠIRAMO, A OVAJ DEO TELA SLUČAJNO IZBEGAVAMO: Pazite, tu je pravo leglo BAKTERIJA, morate ga OVAKO oprati!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da na taj deo obratite pažnju prilikom tuširanja.

SVAKI DAN SE TUŠIRAMO, A OVAJ DEO TELA SLUČAJNO IZBEGAVAMO: Pazite, tu je pravo leglo BAKTERIJA, morate ga OVAKO oprati!

Foto: shutterstock

Najčešće greške

Teško je poverovati da iako se kupamo svaki dan, jedan deo konstantno izbegavamo da operemo. Baš tu se stvara leglo bakterija što može biti veoma opasno. 

Doktor Karan Radž redovno deli zanimljivosti o ljudskom telu, a poslednji video koji je objavio upozorava na neočekivane zdravstvene probleme koji mogu nastati usled nedovoljnog čišćenja pupka.

On objašnjava da ako se pupak ne čisti redovno i pravilno, unutra može da se nakupi različito smeće, uključujući ulje, mrtve ćelije kože i čestice tkanine.

Studija Univerziteta Severna Karolina otkrila je da u pupku može biti prisutno čak preko 1400 različitih vrsta bakterija, a u nekim slučajevima taj broj može čak premašiti 2500.

Republika

Foto: Shutterstock

U pupku se nalazi pravo leglo bakterija


Kako se prljavština nakuplja? 

Pružajući korisne savete, doktor Radž ističe da se prljavština u pupku češće nakuplja kada nosimo novu odeću, poput potkošulja, zbog toga što se u pupak mogu uvući sitne niti koje otpadaju s novog materijala.


Za dublje čišćenje pupka preporučuje se korišćenje vate.

Lekari preporučuju temeljno pranje i sušenje pupka. Takođe, ističu da topli i vlažni nabori predstavljaju idealno okruženje za razvoj gljivica, što može dovesti do crvenila, peckanja i neprijatnih mirisa. Preporučuje se nanošenje malo maslinovog ili kokosovog ulja unutra i ostavljanje da odstoji 10 do 15 minuta pre pranja, kao fantastična tehnika za pravilno čišćenje pupka.

Ukoliko se ne posveti dovoljno pažnje čišćenju pupka, mogu se javiti ozbiljni zdravstveni problemi, te je važno pridavati pažnju ovoj svakodnevnoj rutini kako bi se izbegle potencijalne komplikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading