PROFESOR OTKRIO PODMUKLE SIMPTOME RAKA BEŠIKE: Ništa vas ne boli, dok se tumor širi, na OVO morate obratiti pažnju!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.02.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažnije su redovne kontrole i praćenje zdravstvenog stanja.

PROFESOR OTKRIO PODMUKLE SIMPTOME RAKA BEŠIKE: Ništa vas ne boli, dok se tumor širi, na OVO morate obratiti pažnju!

Foto: shutterstock.com

Profesor doktor Zoran Džamić, direktor Klinike za urologiju, istakao je značaj upoznavanja sa simptomima raka bešike, koji često prolaze neprimećeno. On je naglasio da je karcinom bešike podmukla bolest sa simptomima koji mogu biti suptilni i neupadljivi, te je važno obratiti pažnju na znakove upozorenja.

Prvi simptomi i značaj periodičnih pregleda

Republika

Foto: shutterstock.com

Tumor prostate je često veoma neprimetan sa simptomima

Prema rečima doktora Džamića, pojava krvi u urinu je jedan od ključnih simptoma raka bešike. Hematurija, odnosno pojava krvi u urinu, može biti bezbolna i često prolazi neprimećeno, te je važno obratiti pažnju na svaku promenu u boji ili teksturi urina. Nagla pojava krvi u urinu može biti dramatična i zahteva hitnu reakciju, a pacijenti se trebaju obratiti lekaru čim primete ovaj simptom, prenosi "Glossy". 


Lečenje i inovativna imunoterapija

Lekari ističu da će uspeh u lečenju značajno uticati i inovativna imunoterapija, koja će se primenjivati u Srbiji od maja ove godine. Imunoterapija je pokazala dobre rezultate i pacijenti je dobro podnose, otvarajući nove mogućnosti u borbi protiv ove podmukle bolesti.

Profesor doktor Zoran Džamić istakao je da je važno da se pacijenti redovno javljaju na preglede preko radnih organizacija, što doprinosi ranom otkrivanju karcinoma bešike i uspešnijem procesu lečenja. Naglašava se važnost redovnih kontrola i praćenja zdravstvenog stanja kako bi se ova opaka bolest otkrila u ranim stadijumima, kada je uspeh u lečenju najveći.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading