ZBOG OVE GREŠKE KADA PIJEMO KAFU IMA NAJVIŠE SRČANIH I MOŽDANIH UDARA: Kardiolog kaže da STRADAJU krvni sudovi

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne pijenjem vode stradala su tkiva oko krvnih sudova, stradali su krvi sudovi, oni su postali tvrdi, krti."

ZBOG OVE GREŠKE KADA PIJEMO KAFU IMA NAJVIŠE SRČANIH I MOŽDANIH UDARA: Kardiolog kaže da STRADAJU krvni sudovi

Foto: Shutterstock, PRVA/Printscreen

Kardiolog dr Petar Borović deli saznanja o uticaju kafe na naše zdravlje, otkrivajući štetne efekte i gde skoro svi pogrešimo u jutarnjim časovima. On je u emisiji "Više od života" otkrio šta je u pitanju.

- U ranim jutarnjim časovima, krv je najgušća i iz tog razloga imamo u našoj zemlji i okruženju najviše srčanih i moždanih udara. U ranim jutarnjim časovima, ponavljam, krv je gusta, organizam strahovito traži vodu da bi se krv razredila. U našem narodu malo koja greška. Kako naš svet počinje dan? Kafom, a kafa je diuretik. Znači, šoljica kafe izbaciće 7 puta više vode nego što je u njoj uneto - objašnjava doktor i dodaje:

- Sad pazite, nastaje paradoks. Organizmu treba voda da bi se isprala tkiva, da bi se oslobodila toksičnih materija. A ljudi umesto vode, unose štetnu materiju, krv postaje još gušća i sad nastaje serija problema. Prvi je problem, verovatno poznajete nekog.

Foto: Printskrin/Youtube/MrBanchow

Petar Borović o saznanjima o kafi i zbog čega nije dobra za zdravlje

On objašnjava šta se dešava kada popijemo kafu.

- Jedna mlada, recimo, žena godinama ima nizak pritisak, pa se muči i doktori joj pogrešno kažu, ali efikasno, kad neko ima nizak pritisak popijte kafu. I sad šta se dogodi. Ona je popila kafu, kafa je stegla krve sudove, pojačala lučenje hormona stresa, pritisak je otišao uvis i njoj je privremeno dobro. Ali, kafa je diuretik, uskoro će voda da bude izbačena iz organizma. I još jednom, pre pijenja kafe pritisak je bio tu, popila kafu, otišao uvis, sad je pao mnogo niže žena će popiti ponovo kafu. To opterećuje srce, krvne sudove i oštećuje organizam - ističe, a piše "Stil".

- Sad pazite dalje, organizam sad nema dovoljno tečnosti u krvotoku i mora da povlači tečnost iz tkiva, iz arterija. I sad šta se događa pakao. To traje 10, 20, 30 godina. Žena je ušla u menopauzu i sad ima ponovo probleme sa pritiskom, ali nekako drugačije. Dolazi kod lekara i lekar joj kaže: "Da li vi znate, vi imate strašno povišen pritisak?" Ona kaže: "Čoveče, ja celog života imam nizak pritisak." Šta se desilo? Ne pijenjem vode, došlo je do tolikog oštećenja organizma i krvnih sudova. Zašto? Čovek je star onoliko koliko su stari njegovi krvni sudovi. Ne pijenjem vode stradala su tkiva oko krvnih sudova, stradali su krvi sudovi, oni su postali tvrdi, krti i sad pazite paradoks - u njenom organizmu nema dovoljno vode. Ali da ne bi došlo doživela zbog oštećenih krvnih sudova, moždani udar, srčani udar, lekar je primoran da joj da diuretik. I to malo vode će biti izbačeno. I sad ulazimo u krug, sve se više voda smanjuje, zato naš narod kaže: "Pitaće te starost gde ti je bila mladost!".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading