DOKTOR KAŽE DA ĆETE ZBOG OVOG VOĆA BITI ZDRAVI KAO DREN: Najlepše je sa čokoladom, a smanjuje RIZIK od SRČANIH BOLESTI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor tvrdi da ima malo kalorija, a odlična je opcija kada vam se jede nešto slatko.

DOKTOR KAŽE DA ĆETE ZBOG OVOG VOĆA BITI ZDRAVI KAO DREN: Najlepše je sa čokoladom, a smanjuje RIZIK od SRČANIH BOLESTI

Foto: www.profimedia.rs

Doktor Majkl Mozli

Doktor Majkl Mozli koji je popularizovao dijetu Fast 800 podelio je prednosti svakodnevne konzumacije jednog voća - i tvrdi da može da pomogne u smanjenju rizika od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, bolesti srca i moždani udar. Doktor je podelio savet na svojoj veb stranici Fast 800, gde nudi savete o ishrani, i pozvao sve da jedu jagode.

- Jagode mogu pomoći u ograničavanju upale, upravljanju šećerom u krvi, smanjenju rizika od bolesti poput srčanih bolesti, moždanog udara, dijabetesa i visokog holesterola i sadrže zdravu dozu vitamina C za podršku imunološkom sistemu. Jagode takođe imaju malo kalorija, tako da su odlična, slatka opcija za uživanje u danima posta. Prelivanje jagoda seckanim lešnicima i semenkama bundeve daje dodatni podsticaj zdravim mastima koje vam mogu pomoći da ostanete siti celo veče posle obroka. Posebno se pokazalo da semenke bundeve poboljšavaju zdravlje srca, plodnost, raspoloženje, nivo energije i kvalitet sna. Zajedno sa prelivom od tamne čokolade, takođe poboljšava raspoloženje i protok krvi - piše na stranici, prenosi "Miror".

Foto: shutterstock

Doktor objašnjava koje voće smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska

Jagode su prepune antioksidansa poput antocijanina i elaginske kiseline, i mogu pomoći u zaštiti tela od oksidativnog stresa, kao i da smanje rizik od hroničnih bolesti poput srčanih bolesti. Takođe su pune vlakana, koja dodatno pomažu varenju, zdravom kretanju creva i regulaciji šećera u krvi.

Doktor je podelio recept sa jagodama.

Sastojci:

  • 100 g obične crne čokolade (oko 85% kakaa)
  • 2 kašičice kokosovog ulja
  • 15 g badema u listićima, iseckanih
  • 15 g pistaća (oljuštenih), iseckanih
  • 6 jagoda, opranih i osušenih

Priprema:

Otopite čokoladu u posudi otpornoj na toplotu sa kokosovim uljem. Kada se rastopi, zatim smanjite temperaturu. Pomešajte pistaće i polovinu badema u čokoladnu mešavinu.

Ravnomerno rasporedite preostale bademe na dno 6 kalupa za led. Kašikom stavite čokoladnu mešavinu u kalupe za kockice leda, a zatim prelijte svaku jagodom, peteljkom okrenutom prema gore. Stavite kalupe u frižider i ostavite otprilike 2-3 sata ili dok se ne stegnu pre serviranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading