ŽALIO SE NA NADUTOST, A ONDA JE ODJEDNOM UMRO: Njegova žena Sara otkriva kakvo ČUDOVIŠTE je raslo u njemu, upozorava da od ovog simptoma SVE kreće

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saznao je dijagnozu, ali kasno.

ŽALIO SE NA NADUTOST, A ONDA JE ODJEDNOM UMRO: Njegova žena Sara otkriva kakvo ČUDOVIŠTE je raslo u njemu, upozorava da od ovog simptoma SVE kreće

Foto: facebook.com/Sara Louise Atkins

Sajmon Atkins je osećao nadutost i mučninu, ali lekari su ga uverili da je to zatvor i da nema razloga za brigu. Dali su mu laksative i rekli da će se osećati bolje za nekoliko dana. Ali, 46-godišnjak je ubrzo postao hladan na dodir i povraćao je svaki put kada je jeo, i toliko je izgubio na težini da je bio "koža i kost".

Simonu je na kraju dijagnostikovana upala slepog creva - ali, tada je bilo prekasno.

Otac dvoje dece imao je dve do 26 nedelja života kako su procenjivali, ali umro je samo dve nedelje kasnije nakon što je saznao dijagnozu. Njegova porodica želi da iskoristi ovu priču da obrazuje druge o simptomima.

- Želim da ljudi znaju da treba da se testiraju ako se osećaju naduto ili pokazuju neke druge znake. Simona su upravo prebacivali sa odeljenja na odeljenje i niko nije znao. Lekari su ga samo odbijali. Ako mogu da pomognem nekome, onda je nešto dobro proizišlo iz ovoga što se dogodilo - rekla je njegova supruga Sara za "San".

Sajmon je prvi put primetio da nešto nije u redu u oktobru 2023. godine.

Bio je na Tenerifim sa Sarom, njihovom decom Lusi (13) i Džejkobom (11), kao i Sarinom mamom, tatom, bratom i njegovom ženom. 

- Usput, svi vole nekoliko pića i besplatnu hranu, ali on jednostavno nije želeo ništa od toga. Žalio se na nadimanje, zatvor i refluks kiseline - prisetila se Sara.

Foto: facebook.com/Sara Louise Atkins

Sajmon Atkins je osećao nadutost i mučninu, a onda je utvrđeno da ima rak

Stanje se pogoršalo

- On nikada nije bio bolestan. Nikada u životu nije imao slobodan dan. Ali, jednog dana je došao kući na motoru i nije mogao da skine čizme; nije mogao da se sagne jer je bio tako naduven. Zapravo je izgledao kao da je u devetom mesecu trudnoće. Nije mnogo jeo, nije ni pio, samo nije bio pri zdravoj pameti. Gledala sam ga kako nestaje i svaki dan mi je to slamalo srce - rekla je njegova supruga i dodala:

- Svaki put bismo išli kod drugog doktora, a oni bi samo rekli: "Imaš zatvor, evo laksativa. Bićeš dobro za nekoliko dana". To je trajalo pet nedelja.

A onda, početkom decembra, bio u vreći za spavanje, nosio je šešir i rukavice, a i dalje mu je bilo hladno. Nakon toga odlaze kod lekara i saznaju dijagnozu.

Sledećih nekoliko nedelja rečeno im je da ima "rak nepoznatog primarnog" (CUP), što znači da je bolest pronađena u njegovom telu, ali lekari nisu mogli da shvate gde je počela. Tek krajem januara otkrili su da je počelo u njegovom slepom crevu, što je retko.

Pogađa otprilike jednog od 500.000 ljudi, prema CancerNet-u. Sajmonov stomak je propuštao tečnost i nedeljama je bio malo u bolnicu malo van. Odbio je operaciju jer su šanse za uspeh bile male, a preminuo je dve nedelje kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading