TRIK SA ČAŠOM VODE POKAZAĆE DA LI IMATE KANDIDU: Ko vidi OVO, odmah na pregled kod lekara!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandida se prirodno može naći u organizmu, ali ako se prekomereno razmnožava to može izazvati zdravstvene probleme.

TRIK SA ČAŠOM VODE POKAZAĆE DA LI IMATE KANDIDU: Ko vidi OVO, odmah na pregled kod lekara!

Foto: Shutterstock

Centar za ispitivanje infekcije kandidom u Floridi predstavio je jednostavan test koji možete izvesti u udobnosti svog doma. Prema preporukama centra, najbolje vreme za izvođenje testa je odmah nakon buđenja. Pre nego što isperete usta, potrebno je da ispljunete pljuvačku u čistu, providnu čašu vode.

Kada ispljunete pljuvačku u vodu, normalno je da ona ostane da pluta na površini. Međutim, ukoliko primetite da se u roku od 15 minuta pojavljuju tanke, viseće "niti" koje se otežu naniže kroz vodu, to može biti znak prisustva kandide u organizmu. Ove niti mogu podsećati na vlasi kose ili na paukovu mrežu.

Ovaj jednostavan test može pružiti indikaciju o mogućem prisustvu kandide u organizmu, ali je važno napomenuti da rezultati samostalnih testova treba da budu potvrđeni od strane stručnjaka pre donošenja bilo kakvih zaključaka ili preduzimanja terapije, piše "Najzena".

Foto: Izvor: Cherrydeck/ Unsplash

Pljuvačka može da pokaže da li postoji kandida u organizmu


Šta je kandida i kako se manifestuje?

Kandida je gljivica koja se prirodno može naći u ljudskom organizmu, ali kada dođe do prekomernog razmnožavanja, može izazvati različite zdravstvene probleme. Prekomerna razmnožavanja kandide može dovesti do infekcije kandidom, koja se može manifestovati na koži, noktima, crevima, genitalijama i drugim delovima tela.

Simptomi infekcije kandidom mogu uključivati svrab, peckanje, crvenilo, otok, promene u boji kože, beli iscedak, loš zadah, probavne smetnje i druge neugodne simptome koji mogu značajno uticati na svakodnevni život i dobrobit pojedinca.

Terapija i prevencija infekcije kandidom

U slučaju potvrđene infekcije kandidom, važno je potražiti stručnu medicinsku pomoć radi dijagnostikovanja i određivanja odgovarajuće terapije. 

Prevencija infekcije kandidom može uključivati održavanje zdravog načina života, pravilnu ishranu, izbegavanje prekomernog konzumiranja šećera i alkohola, kao i korišćenje probiotika radi održavanja zdrave crevne flore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading