RŠUMOV ČAJ ZA HOLESTEROL: Zbog njega ne oseća teret godina, iako je u DEVETOJ deceniji!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubivoje Ršumović je odličan poznavalac lekovitog bilja.

RŠUMOV ČAJ ZA HOLESTEROL: Zbog njega ne oseća teret godina, iako je u DEVETOJ deceniji!

Foto: youtube/printscreen/Rsum TV

Ljubivoje Ršumović, poznatiji kao Ršum, nije samo poznati pesnik, već i čovek čija porodična istorija otkriva neke zanimljive činjenice. Sa svojih preko 65 godina stvaralaštva, Ršum je ostavio dubok trag u srpskoj književnosti, ali i u tradicionalnoj medicini.

Prezime Ršumović ima interesantno poreklo - sinonim je za džumbus, a po njemu je cela porodica dobila prezime. Ljubivoje Ršumović, rodom sa Zlatibora, nosi u sebi duh svojih predaka, koji su bili poznati po svojoj mudrosti i veštinama lečenja.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Rsum TV

Ljubivoje Ršumović svakodnevno pije svoj čaj koji je po recepturi od njegovog dede


Samim tim je Ljubovije Ršumović odrastao u skladu sa tradicionalnim vrednostima Zlatibora, gde je naučio da ceni prirodu i knjige. Kao dete, preležao je tešku upalu pluća, a lečenje kozjim lojem i upala su mu poslužili kao inspiracija za pisanje pesama.

Iako je završio studije komparativne književnosti, uticaj Duška Radovića bio je presudan u odluci da se posveti pisanju poezije za decu. Sa suprugom Natašom, koja mu je bila životni saputnik, proveo je više od pola veka u ljubavi, poštovanju prirode i stvaralaštvu, prenosi "Eklinika". 
Republika

Foto: YouTube/ Moja kuhinja Tanja

Ršumov čaj je već postao veoma popularan

Ršum sebe opisuje kao osobu koja je "laka na jelu" i koja uživa u hedonizmu. Sa ljubavlju priča o svojoj kući u Baćevcu, okruženoj prirodom i knjigama, gde se oseća slobodno i inspirisano.


Iz porodične tradicije, Ršum je naučio o lekovitim svojstvima bilja i načinima lečenja. Njegov deda Stevan bio je vojni bolničar u Prvom svetskom ratu, a kasnije je postao poznati narodni lekar koji je koristio lekovite trave i meleme za lečenje.

- Moj deda je bio travar sa Zlatibora, majka je to preuzela od njega, a i ja se malo time bavim. Od gaveza koji raste na mom placu, pravim meleme za rane. Znam i da je čaj od kore divlje kruške odličan protiv visokog šećera i holesterola. Pripremao ga je moj otac Mihailo, njegov otac, a danas i ja - objasnio je Ljubivoje.


Ljubivoje Ršumović Ršum nije samo pesnik, već i nosilac porodične tradicije i vrednosti koje su ga oblikovale kao osobu i stvaraoca. Njegova ljubav prema prirodi, knjigama i tradicionalnoj medicini čine ga jedinstvenim čovekom! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading