OVA DEVOJČICA JE ROĐENA BEZ NOSA: Tokom života prošla je HOROR zarad malo normalnijeg detinjstva, ovako danas izgleda (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

23.11.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju je retka anomalija.

OVA DEVOJČICA JE ROĐENA BEZ NOSA: Tokom života prošla je HOROR zarad malo normalnijeg detinjstva, ovako danas izgleda (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/bornwithoutanose?__tn__=-UC

Njena priča nas inspiriše da prihvatimo lepotu koja se nalazi u svakom ljudskom biću. Tesa je rođena s neuobičajenim stanjem poznatim kao potpuna kongenitalna arhinija, što znači da nema nos. Ova retka anomalija, koja pogađa nekoliko ljudi širom sveta, stavlja Tesu pred posebne izazove od početka njenog života. Uprkos tim preprekama, odlučila je da ne dopusti da je njeno stanje definiše, pristupajući životu s neviđenim entuzijazmom.

Arhinija se manifestuje kada se nos ne razvije. U Tesinom slučaju, njeno stanje podrazumeva i nedostatak olfaktornog sistema, dela mozga odgovornog za prepoznavanje mirisa. Uprkos izazovima koje je predstavljalo njeno stanje, Tesini roditelji smatraju da je ona prelepa devojčica.

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/bornwithoutanose?__tn__=-UC

Ovako Tesa danas izgleda

Ubrzo nakon rođenja prebačena je na deo intenzivne nege gde joj je urađena traheotomija kako bi se olakšalo disanje. Sa samo jedanaest meseci, Tesa je morala na operaciju katarakte, što je dodatno povećalo izazove s kojima se suočavala u tako nežnom periodu. 

Dve godine kasnije, Tesa se podvrgla estetskoj operaciji kako bi joj ugradili protezu ispod kože, čime su postavljeni temelji za izradu veštačkog nosa u budućnosti. Odluku o operaciji njeni roditelji nisu olako doneli. Ipak, videli su to kao priliku da postupno poboljšaju Tesin izgled tokom vremena, čineći njen profil "normalnijim". To uključuje presađivanje kostiju i kože, što se obično preporučuje tokom adolescencije.

Izdržala je sve izazove

Tesa se prilagodila životu bez nosa. Oslanjala se na disanje na usta iako mirise nije osećala. Uprkos tim izazovima, Tesina radost i životni entuzijazam stoje kao snažan dokaz njene nepokolebljive odlučnosti da živi život punim plućima.


- Tesa je dokazala da niko nije bio u pravu. Nadmašila je svačija očekivanja - rekla je Greni, njena majka. 

- Dokazala je i da je savršena devojka. Ona uvek popravi raspoloženje kad god uđe u sobu. Ona uđe u svaku prostoriju i može da podigne raspoloženje u sobi i da učini sve srećnima - dodao je Nejtan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading