PRESTAO JE DA JEDE SARDINE I POSLE TRI MESECA JE IZVADIO KRV: "Otkrio sam na teži način šta radim sebi", a LEKARI su uočili OVO!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.11.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako veče jeo je tri konzerve sardine.

PRESTAO JE DA JEDE SARDINE I POSLE TRI MESECA JE IZVADIO KRV: "Otkrio sam na teži način šta radim sebi", a LEKARI su uočili OVO!

Foto: Youtube

Komičar i jedan od uticajnijih ljudi današnjice Džo Rogan, odlučio je da je vreme da izbaci sardinu iz ishrane. Mislio je da neko želi da ga otruje i tako je počelo njegovo "putovanje".

U nedavnoj epizodi njegovog podkasta "Iskustvo Džoa Rogana", razgovor je krenuo u pravcu zagađenja okoline, te su se dotakli i teme ishrane.

On tvrdi da je na teži način otkrio šta se dešava, jer je analiza krvi pokazala da ima tragove arsena.

- Iz sardina može se dobiti arsen. To sam otkrio na teži način - objašnjava on da je prvobitno mislio da ga neko truje.

Iako se nešto sumnjivo događalo, trovanje nije bio razlog. Rogan je rekao da je njegov lekar identifikovao nizak nivo arsena u njegovoj krvi i na kraju utvrdio da je uzrok tome konzumiranje sardina.

Istraživanja su prethodno otkrila da sardine mogu biti sklone kontaminaciji arsenom. Takođe, studija slučaja dokumentovala je trovanje arsenom kod 45 - godišnjeg muškarca koji je imao simptome poput glavobolje i osetljivosti na buku i svetla nakon jela sardina.

Foto: pixabay.com

Muškarac je svako veče jeo konzerve sardine

Rogan je rekao da je stekao naviku da jede "tri konzerve" sardina uveče kao lagani obrok nakon što se kasno vratio kući iz komičarskog kluba, piše "Insajder".

Odlučio je da prestane da jede sardine i da malo sačeka. Nekoliko meseci kasnije uradio je analizu krvi i sve je "nestalo".

Kako biste sigurno uživali u morskim plodovima bilo koje vrste, FDA preporučuje da ih jedete umereno i izbegavate sorte sklone visokim nivoima kontaminanata, uključujući živu i arsen.

Sardine se, zajedno s lososom, škampima i laganom tunom, smatraju sigurnijim izborom za jelo dva do tri puta nedeljno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading