ROĐENA SAM BEZ VAGINALNOG OTVORA: Kada je pogledala u ogledalo samo što nije VRISNULA, "pokrivalo" je CEO POLNI ORGAN (FOTO)

Autor:

Lifestyle

03.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saznala je da je drugačija od drugih tek kad je ušla u pubertet.

ROĐENA SAM BEZ VAGINALNOG OTVORA: Kada je pogledala u ogledalo samo što nije VRISNULA, "pokrivalo" je CEO POLNI ORGAN (FOTO)

Foto: printscreen/Youtube/truly

Sindi Bin je smatrala čudnim to što ni sa 17 godina nije dobila menstruaciju. Ali, kad je konačno primetila mrlje slične ciklusu, odmah je posegnula za tamponom. Njenom šoku nije bilo kraja kad je shvatila da nema gde da stavi tampon.

- Kad sam se pogledala ispred ogledala, shvatila sam da zapravo nemam vaginalni otvor - ispričala je Sindi, sada 24 - godišnjakinja, jedna od retkih osoba na planeti koja ima ovo specifično stanje.

Ona je otkrila da je kao 15 - godišnjakinja dobila lek za sindrom policističnih jajnika kako bi izlečila rasprostranjene akne i uravnotežila višak hormona rasta, kao i testosteron.

Retko stanje

Kad je dve godine kasnije shvatila da nema vaginalni otvor, Sindi je počela da istražuje zbog čega je to tako i saznala da je rođena sa mikroperforiranim himenom.

Reč je o retkom, urođenom stanju u kom himen pokriva celu vaginu, ostavljajući veoma mali otvor, prenosi Njujork post.

Sindi je odlučila da se povrgne korektivnoj operaciji.

- Osećala sam se kao da imam pravo telo, da se približavam ženi kakva nameravam da budem - ispričala je Sindi u viralnom video - klipu koji je pogledalo više od 10 miliona ljudi.

Iako je bila zadovoljna ishodom operacije, istovremeno je bila veoma razočarana što lekari nisu nijednog trenutka izgovorili da ona spada u međupolne osobe.

- Volela bih da znam zašto se ovo dešava i da lekari to ne tretiraju kao anomaliju – navodi Sindi.

Ona se ne identifikuje kao neko ko je rođen sa drugačijim rodnim identitetom od pola koji joj je dodeljen na rođenju.

- Nisam trans osoba, nisam bila muškarac koji je postao žena – decidna je Sindi.

Šta je međupolnost?

Međupolnost je opšti pojam za različita stanja, po kom je osoba rođena sa reproduktivnom ili anatomijom polnih organa koja nije u skladu sa tipičnim definicijama ženskog ili muškog. Ponekad se međupolnost, kao što je to bio slučaj kod Sindi, otkrije tek u doba puberteta. Međupolna anatomija ne javlja se uvek na rođenju, a o međupolnosti ne odlučuje priroda, već stručnjaci koji procenjuju ko bi mogao da bude svrstan u ovu grupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading