ZBOG OVOG DORUČKA SAM SE UGOJIO 10 KILOGRAMA, A MISLIO SAM DA JE ZDRAVO: Jedan od najpoznatijih LEKARA zaprepastio tvrdnjom

Autor: N.J.

Lifestyle

28.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor se zbog ovog obroka znatno ugojio.

ZBOG OVOG DORUČKA SAM SE UGOJIO 10 KILOGRAMA, A MISLIO SAM DA JE ZDRAVO: Jedan od najpoznatijih LEKARA zaprepastio tvrdnjom

Foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Poznati lekar i epidemiolog profesor Tim Spektor otkrio je za britanski "Dejli Rekord" da je njegov odabir doručkara rezultirao gojenjem. Za deset godina ugojio se deset kilograma.

U intervjuu sa strunjakom za ishranu Mičelom Moslijem, objasnio je da je razlog tome porast šećera u krvi neposredno nakon konzumiranja onoga za šta je verovao da je hranjiv obrok.

Koji je tačno doručak doveo do tako drastičnog povećanja šećera u krvi i težine?

Spektor je objasnio da se njegov doručak sastoji od tosta s džemom, čaše soka od pomorandže i čaja s mlekom s niskim udelom masnoće. Međutim, kada je kasnije merio glukozu, primetio je zabrinjavajuću sličnost u svom nivou šećera u krvi sa "slikom" kod dijabetičara. Veruje da se ovi nalazi ne moraju univerzalno primeniti, budući da je njegova supruga koja je ovo takođe jela, drugačije reagovala.

Zbog toga prešao je na doručak bogat masnoćama, uključujući punomasni jogurt s orašastim plodovima uz bilo koju vrstu bobičastog voća, bilo smrznutog ili svežeg, u zavisnosti od sezone. Takođe, čaj je zamenio kafom. 

Foto: Shutterstock

Džem za doručak

Kada je promenio doručak, primetio je poboljšanje i više nije imao nagle skokove šećera u krvi, takođe osećaj gladi se značajno smanjio, a bio je zadovoljniji i nije imao potrebu za dodatnim obrokom. Uopšteno, poboljšao je celokupnno zdravlje.

- Bila je to radikalna razlika. Nisam imao skokove u krvi. Takođe, nisam osećao glad na poslu već u 11 sati, kao posle tosta sa marmeladom i čajem - rekao je jednom prilikom i otkrio da je uspeo da izgubi deo kilograma koji je dobio tokom vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading