NAJLAKŠI RECEPT ZA LISTIĆE, PRAVO IZ BANATSKE RAVNICE: Prave se brzo i lako i neverovatno su HRSKAVI!

Autor:

Lifestyle

23.10.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obradujte ukućane jednostavnim i u isto vreme neodoljivim doručkom!

NAJLAKŠI RECEPT ZA LISTIĆE, PRAVO IZ BANATSKE RAVNICE: Prave se brzo i lako i neverovatno su HRSKAVI!

Foto: shutterstock

U većini kuća u Srbiji doručak podrazumeva neko pecivo sa slatkim ili slanim namazom. Jedan od najčešće pripremanih recepata na našim prostorima su listići, ukusno hrskavo testo koje može da bude posluženo i uz sir, ajvar ili pavlaku, ali i uz džem, med ili čokoladni krem, u zavisnosti od toga ko kakav doručak više preferira.

Iako većina domaćica ima svoj recept za listiće nasleđen iz mamine ili bakine sveščice, mi vam donosimo onaj najjednostavniji, a najukusniji. Ovi listići prave se od svega pet sastojaka i uspeće vam čak i ako niste vični mešenju testa.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 150 g masti
  • kesica praška za pecivo
  • 350 ml mlake vode
  • so

Priprema:

U brašno dodajte prašak za pecivo i so, pa sipajte mlaku vodu i umesite testo. Ostavite ga da odstoji desetak minuta, pa ga razvucite oklagijom po pobrašnjenoj radnoj površini i premažite kašikom nerastopljene masti.

Urolajte testo i ostavite da odstoji još desetak minuta, pa ga secite na komade, razvucite rukama na veličinu dlana, prosecite po sredini i spuštajte u dublji tiganj u kom ste prethodno rastopili preostalu mast.

Pržite listiće dok sa obe strane ne porumene, pa ih vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće i služite tople uz odabrani namaz i napitak.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading