TROSTRUKA TRAGEDIJA: Roditelji izgubili ćerke na istom odeljenju u bolnici u razmaku od nekoliko NEDELJA - vapile za pomoći, bile POPUT ZOMBIJA (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

24.10.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri sestre preminule su u istoj bolnici.

TROSTRUKA TRAGEDIJA: Roditelji izgubili ćerke na istom odeljenju u bolnici u razmaku od nekoliko NEDELJA - vapile za pomoći, bile POPUT ZOMBIJA (FOTO)

Foto: Shutterstock

Desere Fitzpatrick (30), Loren Bridžs (20) i Bet Methevs (26) preminule su prošle godine. Sve tri bile su pacijenti NHS - a, smeštene u bolnici Priory Hospital Cheadle Royal u Stockportu i upućene na psihijatriju zbog poremećaja ličnosti. Njihove smrti nisu povezane, ali je ista osoba pogledala njihove slučajeve i dala komentar u ime bolnice.

Prva sestra preminula je 23. januara 2022. godine, četiri dana nakon što je primljena. Ugušila se lekovima. Dobila je sedative zbog kojih nije mogla "normalno" da povraća, a to je dovelo do njene smrti rečeno je na sudu.

Endru Bridgman objasnio je okolnosti pod kojim je preminula:

- Ukratko, preminula je jer je bila pod sedativima do te mere da je njen refleks povraćanja bio izgubljen ili potisnut dopuštajući želudačnom sadržaju da joj uđe u pluća tokom sna i to je uzrokovalo njenu smrt.

Njena mama Anđela rekla je da je devojka "bila poput zombija" kad ju je posetila.

Loren

U međuvremenu, porota je prošlog meseca presudila da su kašnjenja u premeštanju Loren bliže domu dovela do pogoršanja njenog stanja pre nego što je umrla 24. februara te godine. Njeno preseljenje u bolnicu - koja je bila udaljena od porodice trebalo je da bude privremeno, ali tamo je bila devet meseci.

Imala je anksioznost i opsesivno kompulzivni poremećaj, kao i autizam, te je bila kažnjena Zakonom o mentalnom zdravlju. Anđela je razočarana i smatra da je sistem morao da je podrži.

Loren je "histerično vrištala, preklinjući me da je izvučem napolje" pre smrti, rekla je majka.

Istakla je da smatra da bolnica "ne nudi podršku ili terapiju koju je Loren zahtevala".

Foto: Twitter-Autistic_Cherry

Loren devojka koja je preminula

Na kraju, Bet je preminula 21. marta. Progutala je otrovnu materiju koju je poručila na Internetu. Prebačena je u bolnicu, ali je bilo kasno. 

- Neočekivana smrt pacijenta u bilo kojoj od naših službi je tužna i naše misli su sa onima koji su ih poznavali i voleli. Ove smrti početkom 2022., iako su izuzetno tragične, potpuno su nepovezane i dogodile su se na tri odvojena dela koja nude različite kliničke usluge.  Sproveli smo istrage ovih pojedinačnih incidenata i u potpunosti sarađivali u istražnom procesu, osiguravajući promene tamo gde su utvrđeni nedostaci i razmenu znanja u celoj našoj organizaciji. S gotovo 500 ljudi primljenih prošle godine, bolnica Cheadle brine se za neke od najsloženijih i najteže bolesnih pacijenata u zemlji i iako je nemoguće eliminisati rizik, neočekivane smrti su još uvek retke. I dalje smo predani osiguravanju pružanja najkvalitetnijih usluga osobama koje podržavamo - rekao je predstavik bolnice za "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading