PREMINUO JER NIJE IŠAO U WC 10 DANA: Zatvor je prouzrokovao OVO opasno stanje, doktor sve UPOZORAVA!

Autor: M.O.

Lifestyle

17.09.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako imate problem sa zatvorom, nemojte da ga zanemarite!

PREMINUO JER NIJE IŠAO U WC 10 DANA: Zatvor je prouzrokovao OVO opasno stanje, doktor sve UPOZORAVA!

Foto: unsplash.com

Jedan muškarac u svojim 65 godinama preminuo je nakon što je patio od zatvora više od nedelju dana. Ovaj penzioner stigao je u Hitnu pomoć sa bolovima u grudima, mučninom i potrebom za pražnjenjem creva.

Nije obavljao veliku nuždu punih 10 dana, prema izjavama dr. Ravida Rilsa Roisa.

Njegovi otkucaji srca su ubrzani, a počeo je da se preznojava kada je primljen u bolnicu. Imajući u vidu njegovu raniju istoriju srčanih problema, lekar mu nije dao rektalni klistir koji je pacijent tražio.

Naime, postoji mala šansa da sredstva za pražnjenje creva mogu izazvati neželjene efekte opasne po bubrege i srce.

Foto: shutterstock

Čovek nije išao na veliku nuždu 10 dana

 

Dr. Ravids, koji je diplomirao na Univerzitetu u Kolumbiji pre 10 godina, kasnije je saznao da je pacijent, prema izveštajima, pretrpeo fatalni srčani udar. Prema rečima zdravstvenog stručnjaka, pacijent je doživeo srčani zastoj zbog brzog izbacivanja fekalne materije, što je stimulisalo vagusni nerv i izazvalo nagli pad krvnog pritiska. Bez obzira na pokušaje reanimacije koji su trajali 30 minuta, pacijent je preminuo.

Dr. Filipa Kej, lekar opšte prakse, naglasila je da snažan zatvor i stalno naprezanje mogu dovesti do problema kao što je rektalni prolaps, gde rektum sklizne u anus.

-Ovo može uzrokovati opstrukciju creva, što je opasno po život i povezano sa kardiovaskularnim oboljenjima i moždanim udarom - izjavila je ona, dodajući da pražnjenje creva stimuliše vagusni nerv i teoretski može sniziti krvni pritisak.

Nagli pad krvnog pritiska je potencijalno opasan, jer može dovesti do smanjenog protoka krvi prema srcu, mozgu i drugim organima. Ovo povećava rizik od srčanog i moždanog udara, prema Nacionalnom institutu za zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading