"OVA KREMA STVARA ZAVISNOST, KAD JE KORISTIŠ SIMPTOMI SE POVLAČE, ALI SE VRAĆAJU U GOREM OBLIKU": Farmaceutkinja Anđela stavljala je ono što i VEĆINA, pa se desio UŽAS (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

05.09.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Farmaceutkinja Anđela Tonić upozorava na ovu kremu.

"OVA KREMA STVARA ZAVISNOST, KAD JE KORISTIŠ SIMPTOMI SE POVLAČE, ALI SE VRAĆAJU U GOREM OBLIKU": Farmaceutkinja Anđela stavljala  je ono što i VEĆINA, pa se desio UŽAS (FOTO/VIDEO)

Foto: Tiktok/Mag. farm. Anđela Tonić ·

Dešava se da se lice često peruta i da je suvo. Zato ljudi koriste kreme i druge preparate kako bi lice održavali hidriranim i normalnim. Ipak, nekada kada želite da pomognete sami sebi može se desiti da pogrešite i uzmete proizvode koje pogoršavaju stanje kože.

Anđela Tonić kako iz svog iskustva, tako i zbog znanja koje ima podelila je na TikTok - u šta joj se dogodilo. Ona je magistar farmacije i upozorava ljude da budu oprezni prilikom primene kortikosteroida.   

Foto: TikTok/ andja_tsw

Anđela Tonić o stanju kože

- Ako i ti koristiš kortiko kreme za probleme na koži, slušaj me sad - počela je izlaganje devojka na svom TikTok - u, a onda objasnila zašto je njihova upotreba izuzetno opasna:

- Ove kreme će ti moje kolege farmaceuti često izdati bez recepta ili izveštaja lekara. Meni su dermatolozi ove kreme pripisivali kao atopijski dermatitis još od detinjstva i rekli su da ću morati da ih mažem doživotno. Ono što mi nisu rekli jeste da ove kreme stvaraju zavisnost. Dok ih mažeš, simptomi se povlače, ali se vrlo brzo vraćaju u još gorem obliku. I nikako ne možeš da izađeš iz začaranog kruga - upozorila je farmaceutkinja, a prenosi "Kurir".

Iako je bacila sve kreme, posledice su vidne.

- Borim sa TSW (Tropical Steroid Withdrowal Sindrome). Ako imaš kožne probleme, nemoj da mažeš ove kreme, već traži uzrok svog problema - naglasila je.       

U jednom videu pokazala je kako izgleda njeno lice nakon nekoliko godina korišćenja kortikosteroida.

- Nažalost, bebama i maloj deci se pripisuju već od najranijih dana. Ja sam krenula sa osam meseci života kada se pojavio prvi ekcem, a posle su dermatolozi rekli da moram da mažem doživotno, iako na svakoj tubi piše da ne sme da se koristi duže od dve nedelje - ispričala je devojka u nadi da će drugi učiti na njenim greškama i sačuvati sebe ili svoje dete sličnog dermatološkog problema - koji je sve, samo ne bezazlen, objašnjava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading