POJEDITE BANANU PRE SPAVANJA: Bitno da je uzmete baš u OVO vreme, efekat će vas iznenaditi!

Autor: M.O.

Lifestyle

16.08.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako želite da se naspavate, ovo morate da pročitate!

POJEDITE BANANU PRE SPAVANJA: Bitno da je uzmete baš u OVO vreme, efekat će vas iznenaditi!

Foto: pixabay.com

Svaka noć nosi sa sobom priliku za male promene koje mogu znatno uticati na naše zdravlje. Jedna od tih promena može biti jednostavan čin - konzumiranje banane pre spavanja. Ova obična voćka, koja je često prisutna u našim kuhinjama, može doneti iznenađujuće koristi za naš organizam.

Republika

Foto: pixabay.com

Svako veče treba da pojedete bananu pred spavanje

 

Bananu karakteriše bogatstvo hranjivim sastojcima, a njen unos pre spavanja može biti posebno koristan. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti ovaj mali ritual:

Poboljšava San: Banane su prirodni izvor triptofana, aminokiseline koja se koristi za proizvodnju serotonina i melatonina - hormona koji regulišu san. Konzumiranje banane pre spavanja može doprineti opuštanju i boljem snu.

Reguliše Nivo Šećera: Banane sadrže vlakna i prirodne šećere koji se polako oslobađaju u organizmu. To pomaže održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi tokom noći, čime se smanjuje rizik od noćnih promena raspoloženja.

Osvežava Organizam: Visok sadržaj kalijuma u bananama pomaže održavanju ravnoteže elektrolita u organizmu. Ovo može biti posebno korisno nakon napornog dana ili večernjeg treninga.

Dopunjava Nutrijente: Banane su bogate vitaminima i mineralima kao što su vitamin C, vitamin B6 i kalijum. Unos ovih hranjivih sastojaka pre spavanja može pomoći oporavku organizma tokom noći.

Smanjuje Nervoza i Stres: Visok sadržaj vitamina B6 u bananama igra ulogu u stvaranju neurotransmitera koji utiču na raspoloženje. Konzumiranje ove voćke može pomoći u smanjenju nervoze i stresa.

Podstiče Dijestiju: Vlakna i prirodni enzimi u bananama mogu olakšati probavu tokom noći i doprineti osećaju lakosti ujutro.

Kada pojesti bananu?

Najmanje dva do čak tri sata pre nego što idete da spavate, kako biste omogućili telu dovoljno vremena za probavu pre nego što legnete.

Dakle, neka banana postane vaš verni saveznik pred spavanje. Ovaj jednostavan obrok može vam pomoći da bolje spavate, osvežite se i započnete svako jutro sa više energije. Uzmite trenutak da se pobrinete za svoje zdravlje - samo jedna banana pre spavanja može napraviti veliku razliku!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading