SILVIJU JE ZBOG BRUSHALTERA NAPALA BAKTERIJA KOJA "JEDE" MESO: Osam dana je bila u KOMI a nakon toga su joj OVO saopštili!

Autor: M.O.

Lifestyle

16.08.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo može svakoj ženi da se desi!

SILVIJU JE ZBOG BRUSHALTERA NAPALA BAKTERIJA KOJA "JEDE" MESO: Osam dana je bila u KOMI a nakon toga su joj OVO saopštili!

Foto: Izvor: Unsplash/ Akram Huseyn

Operacija, medicinska hirurška intervencija

Silvija Halkrou (53), jedna hrabra žena, prošla je kroz zastrašujući scenario kada je zapala u osmodnevnu komu nakon što je podlegla napadu smrtonosne bakterije koja agresivno razara meso i tkiva, pri čemu je njen lični krivac mogao biti neobičan izvor - grudnjak.

Prema Silvijji ključ ovog dramatičnog događaja su metalne žice u grudnjaku!

Foto: unsplesh.com

Jedna žena je pala u osmodnevnu komu zbog grudnjaka.

U njenim očima, prisustvo metala u žici grudnjaka odigralo je ključnu ulogu u pokretanju lančane reakcije: od povrede koja se kasnije pretvorila u zastrašujuću bakterijsku infekciju - nekrotizirajući fasciitis, poznat i kao "bolest koja proždire meso". Ova retka i destruktivna infekcija napada meka tkiva, a njeno razorno delovanje može biti poražavajuće.

Silvijina priča počinje sa sumnjom koju su lekari imali dok su analizirali apsces na njenoj desnoj dojci. Nakon nekoliko dana testiranja i neizvesnosti, stigla je dijagnoza koja je izazvala šok - nekrotizirajući fasciitis. Vesti o propadanju njenih organa dodatno su povećale zabrinutost, postavljajući temelje za hitnu operaciju koja je trebala da spasi njen život.

Nakon složene hirurške intervencije, Silvija je upala u duboku komu, a osam dana kasnije se probudila suočena sa surovim realnošću. Deo njene dojke više nije bio prisutan, a zamalo četvorodimenzionalni ožiljak, dugačak 38 cm, premošćavao je prazninu od rebara do ispod ruke.

- Razumem koliko sam bila blizu ivice i duboko sam zahvalna što sam opstala. Pomisao da je običan grudnjak mogao biti okidač je zastrašujuća. Morala sam preći na modele bez metalnih delova, kako bih se osećala sigurno. Sada, suočavam se sa izazovima oblikovanja grudi, naročito u letnjim haljinama - deli Silvija, svesna svojih novih izazova.

Tri nedelje boravka u bolnici bile su teške, ali Silvija se naposletku vratila kući. Četiri meseca kasnije, vratila se svom poslu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading