DA LI MOKRITE DOK SE TUŠIRATE? Doktorka UPOZORILA sve koji to rade jer ova navika ima ogromnu štetnost po ZDRAVLJE!

Autor: M.O.

Lifestyle

15.08.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je dobro poznato da kada žena zakorači u kupatilo, ta prostorija postaje njeno prirodno utočište na duže vreme. Dok obavljamo brijanje nogu, piling tela, pranje kose, pa čak i mokrenje pod tušem.

DA LI MOKRITE DOK SE TUŠIRATE? Doktorka UPOZORILA sve koji to rade jer ova navika ima ogromnu štetnost po ZDRAVLJE!

Foto: shutterstock

Najčešće greške

Doktorka Alisija Džefri-Tomas je iznela važno upozorenje o navici koju mnogi praktikuju, a koja može imati neželjene posledice na zdravlje karlice.

Kroz kratki video na TikToku, doktorka je pokušala da istakne zašto bi trebalo izbegavati obavljanje male nužde dok se tuširate, ističući da ova naizgled bezazlena navika može doneti "veliki problem".

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Doktorka Alisija Džefri-Tomas je objasnila zašto ne bi trebalo da obavljate malu "nuždu" dok se tuširate.

 

Postoje određene navike koje žene često primenjuju, a koje mogu negativno uticati na zdravlje karlice - obrazložila je doktorka.

 

@thepelvicdancefloor We are the sum of our actions. Little habits can have huge consequences down the line. #LearnOnTikTok #TikTokPartner #bladderretraining ♬ Bad Habits - Ed Sheeran

 

Zatim je objasnila kako ta navika može imati štetan efekat na karlično dno, što može rezultirati u češćem osećaju potrebe za odlaskom u toalet.

Bitno je izbegavati oblikovanje bešike na osnovu određenih zvukova koji se povezuju sa ovom aktivnošću. U slučaju obavljanja nužde pod tušem, mozak povezuje zvuk tekuće vode sa potrebom za mokrenjem. Ovo brzo može postati navika koja uzrokuje nepotrebno učestalo mokrenje - pojasnila je doktorka, pruživši ilustrativni primer: "Vaša bešika može početi da vam šalje signale da morate mokriti dok perete sudove ili zalivate baštu."

Ovo znači da i male navike mogu imati veće posledice na naše zdravlje. Važno je obraćati pažnju na signale koje naše telo šalje i praviti svesne izbore kako bismo sačuvali svoje zdravlje, posebno kada je reč o oblastima kao što je zdravlje karlice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading