NATAŠA JE PILA I DO 10 LITARA OVOG SOKA DNEVNO: Samo je pala i nije joj bilo spasa, stručnjaci tvrde da je to UBILO!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.08.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodu je zamenila koka-kolom.

NATAŠA JE PILA I DO 10 LITARA OVOG SOKA DNEVNO: Samo je pala i nije joj bilo spasa, stručnjaci tvrde da je to UBILO!

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć

Nataša Haris, 30-godišnja domaćica i majka osmoro dece iz Novog Zelanda, preminula je od srčanog udara u februaru 2010. godine. Stručnjaci su identifikovali jednu opasnu naviku kao potencijalni uzrok njene smrti - Nataša je svakodnevno konzumirala izuzetno visoke količine koka-kole, od osam do 10 litara dnevno.

Patolog dr. Den Morin, koji je svedočio u istrazi, istakao je da je nedostatak kalijuma u organizmu doveo do Natašine smrti. Prema njegovim zaključcima, ovakav nedostatak najverovatnije je posledica preterane konzumacije ovog gaziranog napitka, koja se dopunjavala neadekvatnom ishranom.

Jedan od simptoma nedostatka kalijuma je poremećaj srčanog ritma, a Morin smatra da je smrt Harisove bila dodatno ubrzana toksičnim nivoom kofeina prisutnim u koka-koli.

Republika

Foto: pixabay.com

Nataša je umesto vode bila ovo gazirano piće.

 

Njen partner Kris Hodžkinson posvedočio je o Natašinom intenzivnom konzumiranju koka-kole, gde je ona dan započinjala i završavala čašom ovog napitka. Ova navika je postala prava zavisnost, te je Nataša pila i do 10 litara koka-kole dnevno. Pored toga, imala je oskudnu ishranu i pušila je do 30 cigareta dnevno.

Na dan smrti, Nataša je po običaju ustala i pripremila decu za školu. Međutim, iznenada je snažno udarila u zid i kolabirala. Pokušaji partnera i hitne pomoći da je ožive nisu uspeli.

Ovako zagonetne smrti pažljivo se istražuju na Novom Zelandu, imajući u vidu potencijalni uticaj na javno zdravlje i zdravstvenu politiku zemlje.

Zaključci sudske patologije naglašavaju da je "jasno dokazano kako dugotrajna ili preterana konzumacija koka-kole može rezultirati dramatičnim simptomima, često sa potencijalno fatalnim posledicama u pojedinim slučajevima."

Kompanija "Koka-kola" suprotno tvrdi da je njihov proizvod apsolutno bezbedan. Prema portparolu Karen Tompson, "intenzivna konzumacija bilo koje namirnice, uključujući i vodu, može izazvati dramatične posledice ukoliko se ne kombinuje sa odgovarajućom ishranom i lekarskom pažnjom."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Kefalo

14.08.2023 14:01

A da nije ipak od cigara???