PODMUKLI SIMPTOMI SARKOMA: Influenser Marko Babić je izgubio životnu bitku zbog ove opasne bolesti, početni znakovi delovali su "BEZAZLENO"

Autor: M.O.

Lifestyle

25.07.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolest je krenula da se primećuje tako što se pojavio opasan bol u leđima.

PODMUKLI SIMPTOMI SARKOMA: Influenser Marko Babić je izgubio životnu bitku zbog ove opasne bolesti, početni znakovi delovali su "BEZAZLENO"

Foto: INSTAGRAM/PRINTSCREEN

Marko Babić

Poznati hrvatski influenser, stručnjak za marketing i arhitekta, Marko Babić, izgubio je bitku za život veoma mlada, u svojoj 31. godini. Opaka bolest koja mu je ustaovljena pre dve godine, tačnije 2021.brzo je napredovala.

Njemu je te godine ustanovljen sarkom, vrlo agresivna vrsta raka. Iako se nakon prvobitne terapije bolest povukla, krajem maja ove godine je krenula nova runda borbe koju je nažalsot izgubio...

Te 2021. godine Marko je primetio malu kvržiću na grudima, a samo par meseci ranije imao je konstantne bolove u leđima koje je on tumačio, kako je tokom intervjua u "LOOD" podkastu u februaru ove godine istakao, kao ukrlještenje nervau lopatici.

 

 

- Svaki treći dan mi se upali živac, odem na masažu i sledećeg jutra sam kao nov. Zatim se ta upala preselila na grudi. Prsa su me ubijala. Šta god da napravim to me je bolelo - , govorio je Marko pre samo par meseci.

Nakon što je otišao kod lekara, ispostavilo se da je kvržica na grudima, zapravo maligni tumor i da se vrlo verovatno radi o sarkomu. Usledile su analize, biospije, hemoterapije, ali nažalost bolest je brzo napredovala i Marko nije uspeo da se izbori sa svojom najvažnijom bitkom - bitkom za život.

 

 

Sarkom je vrlo agresivna vrsta raka, jer može da se raširi po telu. Čak i sporo rastući sarkomi mogu postati agresivni i postati prilično veliki. Sarkom vrši pritisak ili invaziju na kritične delove mozga ili kičme, kao i tkiva što može da izazove bol i probleme sa nervima. Sarkom je inače vrsta raka koja se može pojaviti na različitim lokacijama u telu i predstavlja opšti termin za široku grupu karcinoma koji počinju u kostima i u mekim, vezivnim tkivima (sarkom mekog tkiva).

Znaci i simptomi koji nam ukazuju da se sarkom pojavio u telu su:

  • kvržica koja se može osetiti kroz kožu koja može, ali ne mora biti bolna
  • bol u kostima
  • slomljena kost koja se dogodi neočekivano, na primer sa manjom povredom ili bez povrede
  • bol u stomaku
  • gubitak težine

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading