PREDSEDNIK VUČIĆ POŽELEO DOBRODOŠLICU NOVOM AMBASADORU JAPANA U SRBIJI: Najavljeni novi zajednički projekti i japanske investicije

Autor:

Vesti

25.07.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka u političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji Srbije i Japana.

PREDSEDNIK VUČIĆ POŽELEO DOBRODOŠLICU NOVOM AMBASADORU JAPANA U SRBIJI: Najavljeni novi zajednički projekti i japanske investicije

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Japana Akire Imamure, kojem je poželeo srdačnu dobrodošlicu, uspešan diplomatski mandat i prijatan boravak u našoj zemlji. Ambasador Imamura je preneo pozdrave i ličnu poruku cara Naruhita o njegovoj želji da promoviše odnose i saradnju Srbije i Japana.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka u političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji Srbije i Japana i izrazio nadu da će u narednom periodu doći do razmene poseta na najvišem nivou, čime bi bio dat dodatni podsticaj saradnji u svim oblastima.

Konstatujući da bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Japana sve više dobija na intenzitetu, predsednik Vučić je naglasio da ga posebno raduje činjenica da su japanski investitori prepoznali prednosti poslovanja u Srbiji, te da je sve veći broj japanskih kompanija prisutan na našem tržištu.

Ambasador Imamura je rekao da Japan nastavlja sa inicijativom za saradnju sa Zapadni Balkanom, koju je pokrenuo nekadašnji premijer Šinzo Abe prilikom posete Srbiji 2018. godine. On je istakao da je zapazio veliki ekonomski napredak naše zemlje i najavio nove zajedničke projekte i japanske investicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (66)

Loading
Tijana

25.07.2023 15:16

Sa Japanom smo oduvek imali dobru komunikaciju i zajednicke planove i investicije i tako ce biti i u buducnosti sa novim ambasadorom.

Zora

25.07.2023 15:23

Srbija i Japan imaju dobro razvijenu ekonomsku saradnju. Nadam se da će ta saradnja u budućnosti dodatno ojačati.

Milenko

25.07.2023 15:23

Japan je država koja dosta obraća pažnje na naš region i spreman je na dodatna ulaganja.

Anja

25.07.2023 15:31

Japan je zemlja vrednih ljudi i saradnja sa njim će svakako doprineti jačanju ekonomije Srbije.