MILATOVIĆ ZATRAŽIO NAJBOLJU POZICIJU NA EKSPO 2027. Vučić: Obećao sam da će to biti obezbeđeno

Autor:

Vesti

10.07.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milatović čestitao Srbiji što je proglašena domaćinom sledeće EHPO izložbe.

MILATOVIĆ ZATRAŽIO NAJBOLJU POZICIJU NA EKSPO 2027. Vučić: Obećao sam da će to biti obezbeđeno

Foto: TV Pink

Predsednika Aleksandar Vučić je rekao je nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore da su razgovarali o brojnim pitanjima, te je naglasio da je Milatović zatražio najbolju poziciju na EHPO 2027 Beograd, a da je on obećao da će biti obezbeđena. Razgovarali su, kaže, i o brojnim infrastrukturnim projektima, ukuljučujući LNG terminal u Baru.

- Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim Milatovića. Jačanje bilateralnih vez i tešnja saradnja od uzajamne koristi. Srbija i Crna Gora imaju veliku trgovinsku razmenu, imajući u vidu veličinu zemalja. Proporcionalno broju stanovnika rekao bih da imamo najveću u svetu. Crna Gora je važan partner ne samo zbog ekonomije, već i zbog tradicionalne bliskosti, povezanosti, velikog broja Srba koji živi u Crnoj Gori i obrnuto. Nama su to veoma važne stvari - naveo je lider Srbije.

Kako ističe Vučić, Srbija i Crna Gora se trude da unaprede odnose i da vide koji su to konkretni vidovi saradnje.

- Milatović je zatražio od nas najpovoljniju poziciju na EXPO 2027 u Beogradu, za predstavljanje Crne Gore pred celom Evropom i svetom. Obećao sam i razgovarao sam sa ministrom finansija Sinišom Malim, da će CG svakako imati takvu poziciju. Razgovarali smo o svim drugim važnim pitanjima. O izgradnji auto-puteva u Srbiji i Crnoj Gori, za daljim povezivanjem pruge, povezivanjem u energetskom smislu. Analizirali smo tehnička neslaganja i probleme sa kojima se suočavamo kako bi ih što pre rešili. Najavu, da oni žele da naprave terminal za tečni gas u Baru. Srbija je zainteresovana da kupuje deo gasa - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Andjela

10.07.2023 12:56

Izgradnja saobraćajnice Crna Gora Srbija poboljšala bi putovanje i stigli bi smo za samo 4 sata u susednu Crnu Goru, znamo da naši ljudi često tamo letuju, ovo bila još jedna dobra investicija.

Anja

10.07.2023 12:58

Ono što Vučić obeća, on to i ispuni.

Strahinja

10.07.2023 12:59

Sve pohvale za Vucica na zelji da odrzava dobre odnose i saradnju sa zemljama iz okruzenja

Nataša

10.07.2023 12:59

E pa sad velika gužva će biti.