OVA ČETIRI MITA UNIŠTAVAJU VAŠE ZUBE! Svaka druga osoba pogreši, a posledice su strašne

Autor: N.J.

Lifestyle

21.06.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova četiri mita uništavaju zube tvrdi stomatolog.

OVA ČETIRI MITA UNIŠTAVAJU VAŠE ZUBE! Svaka druga osoba pogreši, a posledice su strašne

Foto: pixabay.com

Zena pere zube

Jedan od najčešćih razloga zbog kog se ljudi plaše da odu na pregled kod stomatologa su priče kako će ih intervencija boleti, a s obzirom na to da većina ne ide na pregled dok ne dođe "krajnje vreme", čini se da svi nesvesno čekaju da se situacija zakomplikuje pa tek onda da odu. Stomatolog Irena Stevanović otkrila je četiri mita:

1. Agresivnije pranje zuba bolje čisti zube

2. Ne boli me zub ne moram kod stomatologa

3. Ne treba da koristim konac ako mi desni krvare

4. Paste za izbeljivanje zuba bolje su od normalnih pasti

Foto: pexels.com

Pregled kod stomatologa

Da pređemo na objašnjenje:

1. Nije isto agresivno i temeljno pranje zuba. Ako previše pritiskate, i udarate četkicom o zube to je već agresivno, što može dovesti do krvarenja desni, a takođe zubi mogu postati osetljivi na hladnu vodu, odnosno napitke. Isto, možete oštetiti zubnu gleđ i otvoriti put karijesu.

2. Stomatolog je stručniji od vas samih tako da je obavezno da ga posetite dva puta godišnje kako bi on procenio da li je sve u najboljem redu.

3. Mnogi prestaju da koriste konac za zube ako im desni krvare. Međutim, uglavnom je istina da desni krvare zato što biste trebali da ga koristite češće. Čak iako redovno perete zube, ako to ne radite temeljno, može da se stvori plak ispod desni. Tu se taloži kamenac i razmnožavaju bakterije.

4. Pasta za izbeljivanje zuba može da skine površinske naslage na primer od kafe, ili ako ste išli na tretman pa da vam održava zube belim. Ali, pasta ne može da promeni vašu prirodnu boju zuba, tako da ako kupujete neku potražite brend koji ima sertifikat od stomatoloških udruženja.

Koji mit vi znate?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading