"LJUDIMA SAM NUDIO HEROIN KAO LEK" Potresna ispovest glumca koji nije hteo da živi, a onda je ugledao nju - Tada je bilo jasno da će pobediti!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.05.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je upao u tešku zavisnost od heroina, mislio je da neće izdržati, a onda je ugledao nju kao tračak nade u celom bunilu.

"LJUDIMA SAM NUDIO HEROIN KAO LEK" Potresna ispovest glumca koji nije hteo da živi, a onda je ugledao nju - Tada je bilo jasno da će pobediti!

Foto: Youtube/ K1 Televizija

Glumac, pilot, bajker Feđa Štkun odlučio je da progovori o teškom periodu u životu kroz koji je prošao, a napisao je i knjigu "Blank". On je knjigu napisao svojoj ćerki da vidi kakav joj je otac bio, a da bi shvatila u šta ne bi trebalo da ulazi. Ali to nije sve, on je imao veliki porok, a to je heroin. U emisiji na "K1" televiziji konstatovao je da su mnogi koji su čitali njegovu knjigu, uspeli da se skinu sa droge i alkohola.

- Kad shvatiš da si u problemu, već si toliko u problemu da ne možeš iz toga da izađeš. Bolest je to. Kao da to moraš da uzmeš. Kad si uneo nešto sa strane, menja tvoju prirodnu hemiju. Znači ti više nisi ti, jer u tvojoj glavi dešava se nešto drugo. Jedan deo tebe preživljava - počeo je on svoju priču.

Mnogi su se onda pitali kako neko ko je razvio toliku zavisnost, kao što je on, uspe da prođe dvadeset godina i ništa od tada ne uzme.

- Nekoliko puta sam se skidao (sa droge), bezuspešno. Najduže je trajalo 6 meseci, a obično je trajalo pet minuta samo dok izađem iz kuće. 

Foto: Youtube/ K1 Televizija

Feđa gostuje u emisiji

Inače, kako kaže, on se nije lečio u ustanovi već sam kod kuće jer je tako želeo, bez ikakvih tableta. Pre nego što je odlučio da stvarno prestane sa konzumiranjem, kaže da je to za njega najgori put odnosno pokušaj.

- Poslednji put desila mi se smrt devojke sa kojom sam bio u velikoj ljubavi. Nakon toga vratim se na samo dno. Zadnji put bio je najstrašniji jer sam bio na 5 grama i znam otprilike šta me čeka, kakav užas me čeka. To je doslovno horor film, čovek ne može da zaspi ni pet minuta. I onda treći dan nespavanja mozak i spava i budan je u isto vreme. Ono što sanja vidiš u prostoru oko tebe, a ono što vidiš su čisti horori. Znao sam od čega je i da će proći. Klik se desio kada mi je otac od moje pokojne devojke, jer je video da sam najgori od svih, rekao je da imam dva izlaza. Jedan da se ubijem, a drugi da živim. "Ako ćeš da živiš onda moraš prestati da misliš na nju", rekao je. To mi je tada zvučalo kao najveća izdaja iako je ona ceo život brinula o njemu jer on invalid. Ali, godinu dana nakon shvatio sam da je to jedini izlaz ili se odlučiti za prvu opciju. Tad se i rodila moja sestričina Romana - kaže on i dodaje da ga je ona spasla:

- Dali su je meni u ruke u svom tom bunilu i heroinskom, jer ti treba da doneseš odluku dok si na heroinu. Ti si svoja hemija. I takav treba da doneseš odluku, a doneo si je hiljadu puta i pogazio odmah. Tad kad sam shvatio da moram da prestanem da mislim na devojku, da bi nastavio život, izgradio sam prekidač - rekao je on i jednom objasnio kako mu je to dete spasilo život jer ga je bilo sramota da umre pred njom, a da je roditelji lažu da je imala ujaka koji je preminuo od neke teške bolesti.

Foto: printscreen/youtube.com

Glumac Feđa Štukan

Objasnio je da ne postoji više razlog zbog kog bi se vratio heroinu.

- Ne postoji više razlog zbog kog bi se vratio alkoholu, a ni heroinu. Kad si na heroinu, misliš da je to okej. Ja sam ljudima nudio heroin kao lek, jer je meni bio lek. Moraš da nađeš koji je problem, njega da rešiš a heroin će otići sam. Pogrešan je pristup, bavimo se posledicom umesto uzrokom - zaključuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading