DODATE "KRALJICU VOĆA" U NAPITAK KOJI SNIŽAVA HOLESTEROL: Uzima se samo ujutru pre jela, a preukusno je!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.04.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suve smokve odlične su za snižavanje holesterola i regulisanje nivoa šećera.

DODATE "KRALJICU VOĆA" U NAPITAK KOJI SNIŽAVA HOLESTEROL: Uzima se samo ujutru pre jela, a preukusno je!

Foto: Printscreen/ YouTube/ Moja kuhinja Tanja

Smokve su pune hranjivih materija i imaju mnogobrojne zdravstvene prednosti. Ko voli slatko, ovo je odlična zamena za slatkiš, bogatog je ukusa sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum, vitamin B... Ima ukus sličan medu, te su sveže smokve najukusnije, ali u ovom receptu koristićemo sušene. S obzirom na to da imaju beta karoten, potrebno je da ih jedete pre sunčanja. Ističe se da su bolji izvor vlakana od većina voća.

Za smokve kažu da je kraljica voća, a da joj je velika prednost što ublažava probne smetnje kao što je zatvor ili dijareja.

Priprema:

Tri suve smokve operite u vodi, a onda ih izbockajte čačkalicom.  Ako imate domaće jabukovo sirće to bi bila odlična kombinacija, pošto je upravo to korišćeno u receptu. Prelijete smokve sa 200 mililitara jabukovog sirćeta. Poklopite tanjirom i ostavite da tako stoje celu noć. Kada su stajale u tome celu noć izvadite ih na tanjirić. Pojedite sve tri ujutru na prazan želudac. Svako veče stavljate nove tri smokve koje ćete ujutru pojesti.

U isto sirće ih stavljate sedam dana, a onda sedmi dan promenite. Dve nedelje se pije ovaj napitak ukupno. Nakon 14 dana napravite pauzu u istom tom periodu, objašnjava “Moja kuhinja Tanja”. 

Jabukovo sirće ima mnogobrojne prednosti, od toga da se koristi svakodnevno u čišćenju, kuhinji, za zdravlje, te i veruje se da je pravi narodni lek. Pomaže i kod upale grla, mnogi ga koriste za čišćenje sinusa koji se nakuplja i otežava disanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading