TRI SVEČANE SALATE: Ukusnije od ruske, sastojci se samo poređaju, a mogu zameniti i glavni obrok!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.04.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Salata od pilećih prsa, govedine ili svečana mimoza?

TRI SVEČANE SALATE: Ukusnije od ruske, sastojci se samo poređaju, a mogu zameniti i glavni obrok!

Foto: YouTube/Moja kuhinja Tanja, Вкусные идеи от Натали

Pogledajte recepte za tri salate koje možete spremiti za Vaskrs. Sve su jednostavne, ali "bogate" sastojcima i lako se prave bez pečenja i paljenja šporeta.

Salata sa govedinom

Mere određujete sami, ali ovde je korišćen kalup prečnika 19 centimetara.

Skuvajte meso u slanoj vodi pa ga iseckajte na komadiće. Isecite sitno kiseli krastavac, a izrendajte kuvanu šargarepu, jaja i sir.

U činiju sipajte govedinu, dodajte majonez i promešajte. U drugu činiju pomešajte majonez i kisele krastavčiće. To isto uradite sa šargarepom. Majonez dodajte i kačkavalju. Onda ređajte na ovaj način: prvo meso, onda krastavčići, šargarepa i sir. Na vrh dodajte rendana kuvana jaja. Vrh salate dekorišite majonezom i bosiljkom ako volite.

Foto: YouTube/ Вкусные идеи от Натали

Salata sa govedinom

Salata sa pilećim prsima

Jedan luk sitno iseckajte kao i oko 100 grama pečuraka. Luk dinstajte, posolite pa dodajte pečurke. Oko 10ak komada suvih šljiva potopite u vrelu vodu i tako ostavite 10 - 15 minuta. Oko 300 grama pilećih prsa iseckajte sitno na komadiće. Suve šljive izvadite iz vode, iseckajte na kockice, a jedan krastavac izrendajte. Izrendajte i tri žumanca i tri belanca odvojeno. Krastavcu i pilećim prsima u odvojim činijama dodajte majonez. Dodajte majonz i u pečurke i belanca.

Foto: YouTube/Вкусные идеи от Натали

 salata sa narom

U isti kalup ređajte belanca, zatim pileća prsa, krastavac, onda luk sa pečurkama, šljive, pospite žumancetom i za kraj napravite dekoraciju od majoneza na vrhu. Ako vam je ostalo pilećih prsa dodajte ih ponovo na vrh. Opet stavite majonez, a dekorišite orahom i narom.

Foto: YouTube/Вкусные идеи от Натали

 Salata sa narom izvađena iz kalupa

Mimoza salata - malo drugačiji recept

Skuvajte sedam jaja, četiri šargarepe i četiri krompira. Dve glavice crnog luka iseckajte sitno, dodajte jednu kašiku šećera, soli, dve kašike sirćeta i 100 mililitara hladne vode. Promešajte i ostavite da se luk marinira dok se povrće i jaja ne skuvaju. Bitno je da sve bude hladno kada se priprema. U posebnim činijama rendajte krompir i šargarepu na krupno. Luk procedite. Izrendajte na sitnije 300 grama šunke i 300 grama kačkavalja. Odvojite žumanca od belanaca. Posebno izrendajte žumanca, a posebno belanca na krupno. 

Foto: YouTube/ Moja kuhinja Tanja

Mimoza salata izvađena iz kalupa nakon što se stegla

Potreban vam je kalup prečnika 24 centimetara. Prvo stavite krompir na dno pa ga utapkajte čašom, poslite ga i dodajte majonez u tankom sloju. Dodajte šunku, pa opet tanki sloj majoneza. Stavite luk i majonez u tankom sloju takođe. Kada stavite šargerepu što je sledeći korak, posolite i sipajte biber. Utapkajte čašom. Majonez stavite pa premažite kašikom. Na vrh ređajte kačkavalj, a kašikom premažite majonez. Žumance je sledeći korak. Posolite ih i utapkajte čašom. Opet majonez u tankom sloju. Rendana belanca su završni sloj. Za kraj opet posolite, stavite bibera i preko majonezom dekorišite.

Za dekoraciju vam je potrebna sitno seckana, sveža mirođija koju stavite na ivice salate. Sledeći krug formirajte od žumanaca. Salata se mora hladiti oko tri sata u frižideru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading