MISLILI SU DA JE ŽRTVA POŽARA, A ZAPRAVO JE KRIVA OVA HRANA: "Govore mi da se ubijem, lekare je briga" Onda je uradila krvnu sliku i saznala sa čime se stvarno BORI

Autor: N.J.

Lifestyle

22.04.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog poremećaja u ishrani dobila je akne koje je lečila dve godine, a onda kasnije saznaje pravu dijagnozu.

MISLILI SU DA JE ŽRTVA POŽARA, A ZAPRAVO JE KRIVA OVA  HRANA: "Govore mi da se ubijem, lekare je briga"  Onda je uradila krvnu sliku i saznala sa čime se stvarno BORI

Foto: TikTok/charlieshannonn

Čarli akne

Čarli Šenon Bedford od 12. godine bori se sa navikama u ishrani, a danas koristi pažnju koju je dobila kako bi upozorila druge. Doktori veruju da je nedostatak hranjivih materija u telu uticao na protok krvi, što je dovelo do nakupljanja krvi u čudnim područjima, a rezultat je  "jarko crvena” koža i užasna bol.

Prvobitno, lekari se nisu zanimali za njen slučaj, a simptome su ignorisali - sve dok se kvržice nisu pojavile na licu.

- Stalno sam imala bolove, nekoliko dana je samo podizanje glave bilo previše jer sam se osećala kao da me neko polio vrelom vodom. Tek kad su se kvržice počele pojavljivati, tada su uradili krvnu sliku. Koža mi je postala jarko crvena - bilo je kao da mi je neko stalno palio istu.

Foto: TikTok/charlieshannonn

Čarli dok nije rešila zdravstveni problem

Kvržice je imala na bradi i obrazima, a u njima nije bilo gnoja - ipak, bol je bila nepodnošljiva.

Ubrzo je shvatila da to nisu "obične" akne, jer joj je lice bilo natečeno i jedva je govorila. Tako je živela dve godine. Koristila je i lekove protiv akni koji su pogoršali njeno mentalno zdravlje pa je potražila druga rešenja.

- Kod kuće sam isprobala pilinge za lice ili rashlađivanje i hidratantne maske - priseća se.

Posle 18. rođendana našla je malu krvžicu iznad obrve. Nakon toga odvedena je u bolnicu i otkrili su vezu između akni i njene krvne slike.

Foto: TikTok/charlieshannonn

Čarli nakon što je sredila akne

- Doktori su shvatili da moje telo proizvodi previše belih krvnih zrnaca, zbog čega krv ne putuje pravilno telom - to se takođe naziva leukocitoza - objašnjava.

Leukocitoza je stanje u kom telo ima veći broj belih  krvnih zrnaca od normalnog, što može dovesti do infekcija, upala, povreda  i ponekad poremećaja imunološkog sistema.

U ovoj godini njena koža se očistila i napravila je veliki korak ka oporavku.

Zbog želje da drugarima pokaže i upozori ih na posledice, bila je žrtva najblaže rečeno ružnih komentara na TikTok - u.

Foto: TikTok/charlieshannonn

Čarli se snima za TikTok

- Govore mi da izgledam kao osoba koja je žrtva požara, da se ubijem ili da ću dobiti rak, kao i da me poremećaj ishrane trebao ubiti. Sve zato što sam ljudima pokazivala šta poremećaji ishrane zapravo čine telu.

Naravno, uvek ima onih koji vide dobru nameru i pomažu joj da prebrodi teške dane, a to su porodica i prijatelji.

- Želim da poručim svima koji prolaze kroz ovo da će biti bolje. Naporan rad će se isplatiti. Život je putovanje koje ne želite da propustite. Ako s vremena na vreme ne zastanete i ne pogledate oko sebe, mogli biste da propustite prilike - poručuje ona, a prenosi "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading