KORISTITE SODU BIKARBONU I SPREČITE TRI OPAKA STANJA: Narodni lek za čišćenje organizma

Autor: N.J.

Lifestyle

17.04.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Soda bikarbona ima mnogobrojne zdravstvene prednosti.

KORISTITE SODU BIKARBONU I SPREČITE TRI OPAKA STANJA: Narodni lek za čišćenje organizma

Foto: Shutterstock

Bol u stomaku

Svakodnevni unos sode bikarbone može pomoći u prevenciji autoimunih bolesti, poput reumatoidnog artritisa, kardiovaskularnih bolesti, ateroskleroze, bolesti iritabilnog creva i dijabetesa tipa 2, kaže nedavna studija istraživača iz SAD - a.

Paul O Konor, koautor studije, rekao je:

- Koristili smo 2 grama natrijev hidrogenkarbonata dnevno otopljenog u 600 mililitara flaširane vode - pijuckali smo tokom dana.

Uprkos dokazima da je soda bikarbona pritivupalno sredstvo, on je upozorio da se ne konzumira bez savetovanja sa doktorom. Upozorva da postoji niz nuspojava zbog čega ne bi trebalo raditi ništa bez savetovanja sa doktorom.

Foto: pixabay.com

Soda bikarbona u tegli

Za želudac

Soda bikarbona nekada pomaže i kada preterate sa hranom. Možete uzeti sodu bikarbonu i tada, ali morate biti oprezni. Soda bikarbona može pomoći i kod GERB - a (gastroezofagealna refluksna bolest). To je stanje, odnosno oboljenje digestivnog sistema kada se želudačni sadržaj vraća u jednjak i usta. Soda bikarbona može pomoći, ali nije preporučljivo da ignorišete problem. GERB nema trajne posledice, osim kod onih koji zanemaruju neprestano simptome koji se komplikuju.

Foto: Shutterstock

Ženu boli želudac

Soda bikarbona za metabolizam

Poznata je kombinacija sode bikarbone i zelenog čaja za brži metabolizam. Time možete i uticati na mršavljenje. Jedinjenja koja se nalaze u čaju pomažu u sagorevanju masti u telu. Napitak pravite tako što pomešate 1/4 kašičice sode bikarbone sa zelenim čajom koji je pripremljen, a pije se jednom dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading