PRVO POMISLITE DA JE UPALA BEŠIKE, ALI REČ JE O RETKOJ BOLESTI: Samo jedan simptom je dovoljan da shvatite "Bila sam zdrava, desilo se jednog jutra"

Autor: N.J.

Lifestyle

24.03.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imam samo 30 godina i jednog dana sam se probudila, a nisam mogla da mokrim.

PRVO POMISLITE DA JE UPALA BEŠIKE, ALI REČ JE O RETKOJ BOLESTI: Samo jedan simptom je dovoljan da shvatite "Bila sam zdrava,  desilo se jednog jutra"

Foto: Profimedia

Devojka koja ima zdravstveni problem

El Adams (30) otkrila je jedan simptom koji je zaista zabrinjavajući. Naime, koliko god da je popila tečnosti ona nije mogla da mokri. Njena bešika je držala dvostruko više urina nego što bi trebalo. Ona se samo jednog jutra probudila bez mogućnosti da mokri i ispričala je sve o svojoj borbi sa retkim stanjem koje joj je potpuno promenilo život.

Nakon toga otišla je u hitnu pomoć, gde su lekari otkrili da ima litar urina u bešici - dvostruko više od količine koju obično ima. Lekari su joj hitno postavili kateter (cevčicu u odvod za mokraću). Njoj je 2021. godine dijagnostikovan Folverov sindrom - nemogućnost normalnog mokrenja. Nakon što je bila na pregledu kod doktora, oni su je uputila kod urologa i to osam meseci kasnije.

Još uvek mora da se oslanja na kateter i podelila je svoje iskustvo:

- Bila sam izuzetno zdrava. Drugih problema nisam imala. Jednog dana sam se probudila i nisam mogla da mokrim. Bila sam jako zabrinuta - objasnila je ona i dodala:

Foto: Shutterstock

Ženu boli stomak

- Bila sam na prelomnoj tački - život mi se potpuno promenio. Nisam mogla da izvršim jednostavan zadatak poput odlaska na WC.

Inače, pre nego što su joj postavili dijagnozu ove bolesti lekar je odmah shvatio o kom sindromu je reč, ali je zanimljivo da je ovo stanje izuzetno retko i da pogađa jednu od milion žena u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Stanje, koje uglavnom pogađa žene u dvadesetima i tridesetima, uzrokovano je nemogućnošću opuštanja mišića sfinktera mokraćne bešike.

Poteškoće s mokrenjem glavni su simptom, ali većina pacijenata može gotovo normalno mokriti. Drugi znakovi bolesti uključuju bolove u leđima, nelagodu tokom mokrenja i ponavljajuće infekcije bešike ili bubrega, piše "Dejli mejl".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading