EVO ZBOG ČEGA NE MRŠAVITE: Svi radite jednu ključnu stvar i ne skinete ni gram - Kada to promenite kilogrami će se topiti!

Autor: N.J.

Lifestyle

02.03.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće preporuke nutricioniste ne tiču se direktno namirnica već koje opšte savete bi trebalo da sledite.

EVO ZBOG ČEGA NE MRŠAVITE: Svi radite jednu ključnu stvar i ne skinete ni gram - Kada to promenite kilogrami će se topiti!

Foto: pixabay.com

Mršavljenje je jedan od najzahtevnijih zadataka za ljude, a mnogi pribegavaju nepovoljnim načinima. Rezultat je da smo gladni i iscrpljeni, a kilaža ista. Nutricionista Vidu Sani otkriva šest tačaka zbog kojih grešite.

1. Hrana je previše striktna

Problem je u tome što izbacivanje određene hrane može pridoneti vašem dnevnom kalorijskom deficitu, ali ova tehnika takođe izaziva želju za određenim namirnicama. U suštini, svaka dijeta koja zabranjuje određenu hranu ili grupu namirnica neizbežno će rezultirati žudnjom, što će vas naterati da prevarite dijetu. Nekada uzmite malo onoga što volite, da se ne osećate kao da vam je nešto uskrećeno. Ovo je ključna tačka koju morate poštovati.

2. Trošak

Dijeta  zasnovana na zdravim namirnica uvek je dobra, ali s obzirom na to da je hrana jedan od neizbežnih životnih troškova, biće vam teže održati  plan ishrane dugoročno ako niste uvek finansijski stabilni. Da bi ishrana bila održiva, morate znati koliko šta košta i napraviti plan. 

Foto: shutterstock

Žena priprema obrok

3. Previše komplikovano

Dijete su nekada nepotrebno kompilkovane.  Zbog ove složenosti ljudi često mogu pogrešiti ili jednostavno odustati nakon nekog vremena. Dijete s kombinovanjem hrane savršen su primer za to. Neki kažu "ne možete jesti masti i ugljene hidrate u istom obroku", što na papiru izgleda u redu, ali pripremu obroka čini mnogo komplikovanijom.

4. Savršenstvo ili neuspeh


Dijete često mogu biti stroge i ne dopuštaju varijacije. Međutim, u svakodnevnom životu gde idete na slavlja i slično može biti teško. Stvarnost je da ishrana ne mora biti savršena. Samo većinu vremena mora biti zdrava.

5. Ništa nije dugoročno

Neki od najčešćih načina na koje se dijete reklamiraju jesu njihova vremenska oznaka za brzo rešavanje problema. Višak telesne masnoće nakuplja se godinama, a niko ne ode mršav u krevet pa se probudi debeo! Postizanje vašeg telesnog cilja može potrajati mesecima - čak i godinama. Da biste postigli značajan rezultat u samo nekoliko nedelja, onda dijeta mora biti stroga.

Foto: pexels.com

Kaša sa voćem

6. Bez znanja

Neki se vode pogrešnim informacijama, na primer neka hrana sagoreva kalorije, a zapravno nijedna ne sagoreva više kalorija nego što sadrži. Dobre dijete su one gde postoji ravnoteža.  Ako nema deficita znači nema sagorevanja masti. Ne postoje prečice. Ako dijeta obećava nemoguće, ne nasedajte na to, piše "Dejli star".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading