DOMAĆI SIRUP ZA UPORAN KAŠALJ KOD ODRASLIH I DECE: Moćan narodni lek čisti disajne puteve, a treba vam samo TRI sastojka!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.12.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćan napitak spreman je za deset minuta.

DOMAĆI SIRUP ZA UPORAN KAŠALJ KOD ODRASLIH I DECE: Moćan narodni lek čisti disajne puteve, a treba vam samo TRI sastojka!

Foto: Profimedia

Lovorov list od davnina je cenjen kao vrhunski začin koji jelima daje posebnu aromu, ali i kao prirodni lek koji deluje protivupalno i antiseptički. On je pun vitamina i minerala. Odličan je dodatak jelima, jer hrani daje specifičnu aromu. Veruje se čak da vam može pomoći ako ste odeću ofarbali prilikom pranja. Takođe, smatra se da je dobar preparat u iskašljavanju, jačanju organizma, mnogi piju i čaj od lovorovog lista.

Prenosimo vam recept Jasmine Špiodić za čaj koji bi prema njenoj preporuci mogao da umiri kašalj, kako kod dece, tako i kod odraslih.

Domaći sirup od lovora za uporan kašalj:

Šest kašika belog ili smeđeg šećera

250 mililitara mlake vode

7 - 8 listova lovora (suvi ili sveži)

2 - 3 listića žalfije

Jedan limun

Jedna kašika meda

Foto: pixabay.com

Lovorov list

Priprema:

Stavite šest kašika šećera da se istopi na laganoj vatri, uz mešanje. Zalijete sa 250 mililitara mlake vode i nastavite da mešate, dodajete lovorov list sveži ili suvi.. Zatim bi bilo odlično da doda i malo žalfije, ako nemate možete preskočiti. Promešate i ostavite da kuva deset do dvanaest minuta, prekriveno poklopcem. Nakon toga, skinete sa ringle i pustite da se ohladi jedno pet minuta. U smesu dodajte i jedan ceo limun (isceđen) i ostavite da se hladi. Dodajte kašiku meda i izlijte u sterlinu posudu. Čuva se u frižideru i uzima tri puta dnevno.

Ona preporučuje da odrasli piju tri puta dnevno, po jednu veliku kašiku, a daca jednu "čajnu" kašiku isto do tri puta dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading