ČAČANKI SIPALI DROGU ZA SILOVANJE, POSLE 72 SATA POČELA DA SE PRISEĆA: Profesor objašnjava kako utiče na vas - Svesni ste ali...

Autor: N.J.

Lifestyle

25.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Popila sam piće, izgubila sam tlo pod nogama, a četiri nepoznata muškarca su me okružila".

ČAČANKI SIPALI DROGU ZA SILOVANJE, POSLE 72 SATA POČELA DA SE PRISEĆA: Profesor objašnjava kako utiče na vas - Svesni ste ali...

Foto: www.profimedia.rs

Svoju ispovest podelila je devojka iz Čačka koja je zahvaljujući pribranosti drugarice izbegla silovanje.  Profesor doktor Darko Trifunović stručnjak za bezbednost, objašnjava šta je droga za silovanje koja još uvek nema svoj naziv, i kako se to najčešće podmeće mladima.

- Postoji čitav spektar omamljivača i hemikalija i to jedna od najopasnijih, svesni ste, ali ste nemoćni. Kod krivičnog dela silovanje, bitno je da je neko upotrebio silu ili pretnju da će upotrebiti silu, a vi ste svesni, a nemoćni da upravljate svojom motorikom. Te droge se rastvaraju u časi vode ili soku i ne menjaju ukus - objašanja doktor na K1 televiziji.

Profesor savetuje na koji način da izbegnemo ovakve situacije.

- Moj savet je da sve što možete sami da otvorite, da tako i uradite. A ono što mora sa ključem da se otvori da bude pred vama otvoreno u tom trenutku - objašnjava on.

Republika

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ K1 Televizija

Profesor dr Darko Trifunović - gostovanje

Na pitanje voditelja, ako pretpostavimo da je piće bilo skroz zatvoreno, na koji način se onda sipa droga u isto? Da li to znači da bi trebalo tek neko da nam priđe da nešto ubaci, a onda je i logično pitanje kakva je mogućnost za tako nešto.

Sarađuju sa konobarima

- Vi ustanete igrate, okrenete se na drugu stranu, neko sedne pored vas, odete do toaleta... To je bukvalno sekund posla. Ali većinom to rade sa konobarima, prema mojim saznanjima, i to već dolazi u piću.

Devojka iz Čačka je nakon 72 sati počela da se priseća te večeri i osoba koje su pokušale da je siluju.

- U najvećem broju slučajeva to se ne prijavljuje, jer ovo društvo bilo bi okrenuto protiv njih. Ona bi bila ta koja bi bila optužena, roditelji teško da bi im dozvolili da odu na more, a to se i tamo dešava da znate. Roditelji imaju sve manje vremena da se bave njima, to je ta bezbednosna kultura dece. Kada vam neko pošalje piće, da li ga prihvatate i kakvu poruku dajete tim nekim muškarcima koji mogu da im budu dede. U Crnoj Gori kada ti pošalju piće, znači da si prihvatio da sednu za tvoj sto, takav je običaj tamo, ali ne i ovde. - kaže profesor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading