AKO IMATE KAMEN U BUBREGU, IZBACITE GA UZ POMOĆ INTIMNIH ODNOSA! Savet lekara ŠOKIRA, evo koliko često bi trebalo da budete sa partnerom! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

31.10.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan doktor ima "čudno" rešenje za izbacivanje kamena u bubregu.

AKO IMATE KAMEN U BUBREGU, IZBACITE GA UZ POMOĆ INTIMNIH ODNOSA! Savet lekara ŠOKIRA, evo koliko često bi trebalo da budete sa partnerom! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Bubrežna bol je česta simptomatologija i ima određene karakteristike. Popularan doktor na TikTok - u posavetovao je da ako imate kamen u bubregu rešite problem tako što ćete češće imati seksualne odnose.

- Imati kamen u bubregu je veoma bolno, pa ako ste ga imali, znate o čemu govorim. Evo lakog i prijatnog načina da izbacite sledeći kamen iz bubrega.

Sve što treba da uradite jeste da imate seks. Nedavna istraživanja su pokazala da seks 3 do 4 puta nedeljno, dok imate kamen, ubrzava izbacivanje i smanjuje bol - naveo je doktor u videu.

 

 

 

Stvaranju kamena u bubregu najviše doprinosi smanjen unos tečnosti, odnosno dehidratacija. Dehidratacija nije naivno stanje. Kada se žeđ dugo ignoriše, a tečnost se ne unosi, dolazi do dehidatracije. Karakterističan bol kojim se otkriva da je reč baš o kamenu je probadane u leđima.

Kako prepoznati kamen u bubregu?

Mučnina

Povraćanje

Groznica

Otežano mokrenje i bol prilikom mokrenju

Krv u mokraći

Ako imate predispozicije za nastanak kamena u bubregu onda je veoma važno da obratite i pažnju na prevenciju ove bolesti.

– Zapažen je dramatični porast broja pacijenata, što se može objasniti povećanom konzumacijom industrijske hrane pića i proizvoda koji sadrže litogene materije, ali i savremenim načinom života, porastom sedentarnih zanimanja, smanjenom fizičkom aktivnošću. Kamen se češće javlja u bubregu, do 97 odsto i u mokraćnoj bešici u 3 odsto slučajeva. Između kamena koji se javlja u bubregu i kamena koji se javlja u mokraćnoj bešici nema razlike u sastavu, a faktori koji dovode do nastanka su isti – kaže za portal eKlinika prim. dr sci. med. Mirko Jovanović, načelnik Odeljenja za funkcionalnu dijagnostiku i cistoskopiju, Klinika za urologiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading