UMOR, PROBLEMI SA VARENJEM, GLAVOBOLJA: Imunolog objasnio kako simptomi koje mnogi ignorišu razaraju zdravlje

Autor:

Lifestyle

25.12.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umor i problemi sa varenjem, kao i podočnjaci i hladni dlanovi, znak su da se organizam muči.

UMOR, PROBLEMI SA VARENJEM, GLAVOBOLJA: Imunolog  objasnio kako simptomi koje mnogi ignorišu razaraju zdravlje

Foto: pexels.com

Imunolog profesor Borislav Kamenov govorio je o neprijatnim simptomima koje većina ljudi ima ponekad, kao što su bol u stomaku, povišen pritisak, glavobolja... Imunolog je upozorio da su ovi simptomi samo "uvod" u stanje koje nismo ni primetili a koje dugoročno može da naruši zdravlje. Profesor Kamenov ranije je objasnio kako mleko ili hleb narušavaju imunitet, a sada je rekao šta će smanjiti problem sa crevima.

"Prvo stomak, pa umor, ne mogu da ustanu i hodaju, malaksali su, pa se žale da su im hladne ruke i noge. Onda se ne žale, nego vidim podočnjake i crvene dlanove, to je problem sa krvnim sudovima. Pa pritisak, i onda rezistencija ili već dijabetes. Sve to zajedno, zavisi dokle ko dogura, ali sve je znak problema. Moramo individualno da sagledamo i rešavamo", rekao je on.

Republika

Foto: youtube.com/screenshot

Borislav Kamenov

 

Kada se ti simptomi pojave, to je znak da problem već postoji, i moramo tretirati uzrok, ne same tegobe.

"Lečimo ekcem, glavobolju i bol u stomaku, pritisak i šećer, a sve što je to izazvalo je preskočeno. Moramo da sagledavamo pacijenta individualno, da vidimo koji je problem, i dokle je dogurao i sve što je pokvario. Morate da vidite šta smeta od hrane, ako to ne popravite a to je najčešće mleko ili mlečni proizvod, ili hleb od žitarice koja je na visokom tehnološkom nivou i nema lektine. Promenimo hranu, pa unosimo probiotik, da popravimo resorpciju hrane i smanjimo takozvano curenje creva. E tada proveravamo vitamine pa pravimo supstituciju za nekoliko meseci. Ako se pacijent toga pridržava, njemu su male doze vitamina D sasvim dovoljne. Jer pacijent koji pije 10.000 jedinica, a ne pridržava se svega, taj i dalje neće imati dovoljan nivo u organizmu", rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading